Mega gostuje u Laktašima na meču devetog kola ABA lige: Igokea pod imperativom

Milan Zubović
Mega gostuje u Laktašima na meču devetog kola ABA lige: Igokea pod imperativom

LAKTAŠI - Seriju loših rezultata košarkaši Igokee pokušaće da prekinu protiv Mege u osmom kolu ABA lige, a utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 časova.

Aleksandrovčani su vezali po dva poraza u Ligi šampiona i regionalnom takmičenju, tako da su sada pod imperativom pobjede kojom bi vratili osmijehe na lica i nastavili borbu za mjesto koje vodi u plej-of. Ovaj susret oba tima dočekuju sa istim skorom 3-4, s tim što su se u taboru kluba iz Republike Srpske nadali da će do sada imati malo bolje rezultate pa je jasno da im je ovaj meč od velike važnosti. Mega ne leži Igokei i uvijek je do sada viđena velika bitka. Posljednji okršaj dobili su Aleksandrovčani, ali su bili poraženi devet puta zaredom prije toga. Utakmicu u Laktašima domaći tim dočekuje nakon poraza u Istanbulu od Galtasaraja.

- Mege svake sezone ulazi sa jasnim ciljevima koji su isti i ove godine. To je tim koji igra jednu utakmicu sedmično i tim koji nije opterećen rezultatima. Igraju dobro i ove sezone tako da imam sav respekt za ekipu Mege i rad kolege Vlade Jovanovića. Ipak, brinu me tri stvari kod mog tima. Prvo, treba nam sna, jer je ritam utakmica i putovanja doveo do toga da nismo naspavani, samim tim kroz sve što radimo treba nam i odmora. Druga stvar je da smo ušli u neku seriju poraza. Bez obzira na protivnika sigurno je da nijedan poraz ne prija tako da radimo maksimalno naporno da vratimo samopouzdanje i počnemo pobjeđivati. Treća stvar. Stojim iza ovih momaka sa kojim radim i ubijeđen sam da ćemo u nedjelju izaći na teren i dati maksimum od sebe da bismo pobijedili, a ta pobjeda bi nam bila mnogo bitna za sam nastavak takmičenja u ABA ligi - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Plejmejker Igokee Markel Starks vjeruje da će iskustvo donijeti pobjedu njegovom timu u ovom susretu.

- Očekuje nas utakmica protiv mlade i kvalitetne ekipe Mege. Biće to dobar test za nas. Moramo biti koncentrisani i iskoristiti naše prednosti da bismo slavili u tom meču - rekao je Starks.

Ostali parovi, subota: Borac - Cibona (17), Budućnost - Zadar (19), Cedevita Olimpija - Mornar (21). Nedjelja: Igokea - Mega (17), C. zvezda - Partizan (19). FMP - Studentski centar, Split - Krka (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana