Medvedev zabrinut: Da me izbace? Nikad se ne zna

b92
Foto: aa

Prvi teniser sveta Danil Medvedev u strahu je da mu neće biti dozvoljeno da igra. Rus neće moći da nastupa pod zastavom Rusije zbog invazije na Ukrajinu, ali za sada ima dozvolu da izađe na teren kao "neutralni predstavnik", isto kao i kolege iz Bjelorusije. Međutim, muške i ženske reprezentacije jesu izbačene.

Pred takmičenje u Indijan Velsu, Medvedev ističe da želi da igra tenis, ali da nije siguran koliko će još imati dozvolu.

  "Teško je govoriti o ovoj temi jer želim da igram tenis i u različitim zemljama. Hoću da promovišem sport i oni što radim za moju zemlju, ali trenutno je situacija takva da samo pod ovakvim uslovima mogu da igram", počeo je Medvedev.

Suspendovani su fudbaleri, atletičari i mnogi drugi ruski sportisti, zbog čega postoji bojazan kod Medvedeva.

"Nikad se ne zna. Neki sportovi su doneli takvu odluku, posebno mislim na timske. Tenis je verovatno jedan od najindividualnijih na svetu, svi žive na različitim mestima. Uvek postoji mogućnost kazne, ali nadam se da neće je biti".

Medvedev je trenutno svjetski broj jedan, ispred Novaka Đokovića, koji ima drugi problem i sličnu neizvjesnost – zbog vakcinacije.

Ostaje da se vidi da li će i koliko spoljni faktori da utiču na dvojicu asova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana