"Medvedev broj jedan? Dobro je za tenis"

GS
Foto: Ilustracija

Bivši indijski teniser Prakaš Armitraž smatra da je promena na vrhu ATP liste prava stvar za tenis

Danil Medvedev je od ponedjeljka i zvanično prvi teniser svijeta, mada ga uskoro nakratko očekuje pad, i povratak Novaka Đokovića na vrh.

Ipak, Rus ima bolje izglede da se duže zadrži na čelu iz prostor razloga što Novaka neće biti na američkoj turneji u Indijan Velsu i Majamiju, jer tamo ne može da igra nevakcinisan.

Armitraž je dodao da je uspon Rusa na vrh osveženje.

"Danil Medvedev na prvom mjestu je dobra stvar za tenis, bez sumnje. Lično, mislim da tako nešto kao što su članovi velike trojke nećemo videti u istoj generaciji, čak ni dvojicu sa takvim rivalitetom. Obično imate jednog momka koji se odvoji od ostalih. Obično vi poredite Roda Lejvera i Pita Samprasa, Margaret Kort i Štefi Graf. To je generacijski, tako da ne možete da znate kako bi oni igrali jedni protiv drugih. Ovo što sam imamo je vanserijski", kaže Armitraž.

Dodao je da bi svi trebalo da uživaju dok još imaju prilike da gledaju Đokovića, Federera i Nadala.

"Čak iako je Federer počeo da igra i osvaja titule pre njih, radio je to dugo, a onda su došli Nadal i Đoković. Mislim da je to bio pravi poklon za sve ljubitelje tenisa", smatra Prakaš.

On veruje da bi dva kanadska tenisera mogli da budu ti koji će biti u vrhu narednih godina.

"Kanada ima Denisa Šapovalova i Feliksa Ožea-Alijasima, oba su klasa igrači. Samo je pitanje vremena za njih. Ovo je jako uzbudljivo vreme za muški tenis. Ja sam jako motivisan da sve to pratim", zaključio je Armitraž, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana