Međunarodni turnir “Mika” okupio oko 250 mladih rukometaša

Srna
Foto: Prnjavor info

U Prnjavoru je danas svečano otvoren 10. Međunarodni rukometni turnir „Mika 2024“ na kojem učestvuje 16 ekipa sa oko 250 mladih rukometaša iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i BiH.

Tokom trodnevnog turnira biće odigrano 36 utakmica, a ekipe su podijeljene u dvije starosne kategorije - kadeti i pioniri.

Predsjednik Organizacionog odbora i koordinator omladinskih selekcija Rukometnog kluba RK/ „Sloga“ iz Prnjavora Mile Šljivić zahvalio je svim ekipama koje su došle na turnir kojim se već 10 godina čuva uspomena na velikog sportistu i heroja Miroslava Mikerevića.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš zahvalio je porodici Mikerević, kao i Šljiviću, Uglješi Glamočiću i njihovim porodicama koji svojim trudom i entuzijazmom doprinose razvoju rukometa u ovom gradu i već 10 godina organizuju ovaj turnir.

„Čast mi je da su Prnjavor i RK Sloga domaćini turnira, a posebno zadovoljstvo je da naš klub iz godine u godinu okuplja sve više mladih i izvodi ih na pravi put“, rekao je Tomaš.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovala je Tijana Mikerević, Mikina kćerka, koja kaže da su čast i zadovoljstvo za cijelu porodicu što se turnir održava već 10 godina, posebno jer je životna želja njenog oca bila jedno ovakvo vrhunsko rukometno takmičenje.

Trener u rukometnom kampu „Rastimo“ u Novom Sadu Jelena Despotov rekla je da sa najmlađim članovima prvi put dolazi u Prnjavor i da su mališani oduševljena prijemom i druženjem zbog čega su već izrazili interesovanje da dođu i naredne godine.

„Već dugo smo prijatelji sa Rukometnim klubom Sloga iz Prnjavora. Mika je u naš kamp dovodio decu iz Prnjavora. Nadam se da će se saradnja nastaviti“, rekla je Despotova novinarima.

Jedan od osnivača rukometnog kampa „Rastimo“ Đorđe Jakšić rekao je Srni da je kroz kamp u proteklih 28 godina prošlo 13.206 mladih rukometaša od kojih su 386 postali reprezentativci.

Na ceremoniji otvaranja uručene su zahvalnice učesnicima turnira, sponzorima i svima koji su pomogli u organizaciji turnira, a članovi folklorne sekcije Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Prnjavor izveli su nekoliko igara.

Zatvaranje turnira, čiji je pokrovitelj grad Prnjavor, kao i proglašenje pobjednika predviđeni su sutra.

Turnir „Mika 2024“ održava u znak sjećanja na Miroslava Mikerevića, koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju rukometa u Prnjavoru i Derventi. Ovaj turnir je u kalendaru rukometnih saveza Republike Srpske i BiH.

Mikerević će ostati zapamćen i po tome da je u aprilu 1992. godine spasio 38 srpskih vojnika zarobljenih u vojnom objektu „Rabić“ kod Dervente bez upotrebe sile i bez žrtava, za šta je odlikovan Ordenom Milan Tepić, najvišim vojnim priznanjem Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana