Martinele sabrale zaljubljenike u petoparac u Gacku

Miloš Vasiljević
Martinele sabrale zaljubljenike u petoparac u Gacku

GACKO - Turnir u malom fudbalu tri na tri uz pomoć martinela - "Gacko fudbalski grad 2022" počeo je juče i trajaće do 26. jula, a okupiće 41 ekipu iz Srpske i Crne Gore u tri konkurencije.

Događaj koji prelazi u tradiciju, organizuje se četvrti put, a kao i lani uvršten je u kalendar manifestacije "Kulturno – sportsko ljeto" u ovoj opštini.

Jedan od organizatora Radan Simunović kazao je za "Glas Srpske" da je ovo više od običnog turnira i događaj koji plijeni pažnju zaljubljenika u petoparac. Prema njegovim riječima, turnir je prirastao k srcu kako Gačanima tako i ljudima iz susjednih opština, odakle i ima veliki broj ekipa.

- Imamo trend rasta kada su kvalitet i masovnost turnira u pitanju što je i naš cilj. Svake godine povećava se broj prijavljenih ekipa što nas raduje. Tu je 17 seniorskih, 20 ekipa u kategorije djece i četiri ekipe kod dama. Već prvi dan bila je odlična posjeta, igra se dobar fudbal, prezadovoljni smo – kazao je Simunović i dodao da tradicionalno dolaze ekipe iz crnogorske opštine Plužine.

Simunović je dodao da ovakve manifestacije ožive Gacko a to najbolje potvrđuje masovnost i posjeta na tribinama.

-  Presrećni smo što je ovaj turnir izašao iz okvira lokalnog, ali isto tako što publika ispuni tribine svaki dan. Prošle godine smo imali finalni susret koji je posmatralo više od hiljadu ljudi, što je pokazatelj da radimo dobar posao – kazao je Simunović.

Glavna nagrada za seniore je 2.000 KM, djevojke će na rafting vikend u kampu RT, dok su za najmađe predviđene diplome i medalje, a generalni pokrovitelji turnira su Opština Gacko i RiTE Gacko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana