Marko Vujin, potpredsjednik Vojvodine, za “Glas Srpske”: U rangu smo Celja i Zagreba

Dejan Kondić
Marko Vujin, potpredsjednik Vojvodine, za “Glas Srpske”: U rangu smo Celja i Zagreba

NOVI SAD - Najbolji srpski tim, Vojvodina ovog ljeta srušio je tri regionalna prvaka, učesnika Lige šampiona. U Doboju su pali Zagreb i Celje, a u duelu za treće mjesto na SEHA turniru prijateljstva, minulog vikenda u turskoj Sakariji, pobijeđen je i najbolji makedonski tim Eurofarm Pelister.

Poslije istorijske sezone, osvojena četiri pehara, između ostalih i prvog međunarodnog trofeja za rukometaše Vojvodine “lale” nastavljaju i ovog ljeta s odličnim igrama i rezultatima.

Sve upućuje na još jednu odličnu godinu za sve u redovima novosadskog tima. Potvrdio je to za “Glas Srpske” potpredsjednik Vojvodine Marko Vujin.

- Udarili smo dobar temelj prošle sezone i uzeli smo te četiri titule. Osvojen evropski trofej je posebna stvar, napravili smo veliki iskorak. Ove godine igramo Ligu Evrope. Mislim da smo već sad u rangu timova kao što su Celje i Zagreb i to nas raduje. Idemo napred. Finansijski veoma dobro stojimo, redovna su primanja i mislim da će u budućnosti sigurno biti veća - istakao je Vujin.

Novosađani će na startu Superlige Srbije 12. septembra da odmjere snage na “Slanoj bari” s Dinamom iz Pančeva, koji s klupe vodi nekadašnji trener banjalučkog Borca, Dragan Marković. Mnogo veći izazov za “crveno-bijele” biće nastup u Ligi Evrope.

- Mislim da bi sjajan uspjeh bio da prođemo grupu i da se plasiramo dalje, s obzirom da smo sa Silkeborgom, La Riohom i Alkaloidom u grupi. To su ozbiljne ekipe koje imaju više iskustva u Evropi nego mi. Videćemo, mislim da imamo šanse da prođemo grupu ako svi budemo zdravi i ako budemo prikazali igru kao što smo protiv Celja i Zagreba u Doboju - rekao je Vujin.

Ono što Vojvodini daje na dodatnom kvalitetu je širina rostera, tako da trener Boris Rojević ima dosta mogućnosti da kombinuje.

- Za ovaj moderan rukomet danas gde se skoro 80 napada igra u jednoj utakmici i da bi se zadržao tempo igre morate imati “dužu klupu”. Znate kako, mi treba da kopiramo vrhunske ekipe koliko god možemo. Ako Kil i Barselona funkcionišu tako da na svakoj poziciji imaju dva vrhunska igrača, mi treba da se trudimo da imamo isto to. Idemo korak po korak - zaključio je Vujin.

Doboj - sjajan paket

Marko Vujin je kao potpredsjednik Vojvodine bio ovog avgusta u Doboju nakon nešto više od 20 godina. Posljednji put je kao igrač sa Sintelona 2001. godine bio na turniru u gradu na Bosni.

- Davno je bilo. Sjajne su uspomene. Sviđa mi se generalno turnir, što se bazira na prijateljskom odnosu i druženjima van terena, ali i kvalitetnom rukometu na terenu. Ceo paket je sjajan - rekao je Vujin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana