Marko Šćekić, pomoćni trener Borca: Nikome ne dajemo ulogu favorita

Milan Zubović
Marko Šćekić, pomoćni trener Borca: Nikome ne dajemo ulogu favorita

ČAJETINA - Sa podmlađenim timom i novim trenerom na klupi ekipa Borca započinje svoj treći nastup u Drugoj ABA ligi.

Predvođeni mladim stručnjakom Zoranom Kašćelanom “crveno-plavi” će pokušati da ponovo prirede iznenađenje kao što su to učinili prošle sezone kada su vezali sedam pobjeda na startu. Prvi protivnik na tom putu biće im stari znanac Široki sa kojim će večeras od 18 časova odmjeriti snage na Zlatiboru u prvom kolu. U taboru Banjalučana imaju velikih kadrovskih problema pred ovaj susret, ali su i pored toga optimisti.

- Povrede nam kroje sastav i bićemo lišeni pomoći Borisa Dragojevića, Srđana Gavrića i Stefana Lakića koji su povrijedili metatarzalne kosti. Nikada još u svojoj karijeri nisam doživio da tri igrača imaju iste povrede u istom momentu tako da ćemo biti dosta hendikepirani, dok je nastup Vuka Boškovića pod znakom pitanja jer se tek oporavio od povrede i pitanje je koliko može da pridonese ekipi u ovom trenutku - izjavio je prvi Kašćelanov asistent Marko Šćekić koji će treći put biti učesnik drugog po snazi regionalnog takmičenja.

On je pohvalio ekipu Širokog koju će ponovo predvoditi dobro poznati trener Ivan Velić.

- Široki nam je poznat iako je mijenjao tim tokom ljeta. Ima dosta iskusnih igrača poput Bašića, Kraljevića i Ivanova, doveo je nekoliko mladih koji su donijeli energiju i vjerujem da će biti spremni za utakmicu protiv nas. I mi smo podmladili tim tokom ljeta, bilo je mnogo promjena, ali cilj je uvijek isti - da se borimo do krajnjih granica. Iako je iskustvo na njihovoj strani, a mi imamo dosta povrijeđenih igrača, ne prepuštamo im ulogu favorita kao što to nikada ne radimo jer smo u istom rangu takmičenja. Imamo svoje adute, skautirali smo ih i znamo gdje da napadnemo - naglasio je Šćekić.

Borcu će ovo biti prva takmičarska utakmica ove sezone jer je početak Lige BiH prolongiran za nekoliko sedmica i zakazan za 29. oktobar.

- Sigurno je da bi nam bilo lakše da smo odigrali neku zvaničnu utakmicu koja bi bila neka vrsta zagrijavanja za prvi balon Druge ABA lige koji bismo dočekali u boljem ritmu. Kasniji početak Lige BiH ne ide nam u prilog jer nas kasnije čeka zgusnut raspored kada ćemo nadoknađivati utakmice što će biti naporno za neiskusnu ekipu. Ipak, to je prilika za sve mlade igrače da se kale i stiču iskustvo, odnosno dokazuju na velikoj sceni. Zadovoljni smo pripremnim periodom i igrom ekipa koja je dobro igrala kada je bila kompletna, ali kad su stigle povrede mnogo se osjetilo u rotaciji pa je bilo uspona i padova. Srca i želje imamo još samo da nas posluži zdravlje. Nadam se da smo ispucali kredite sa povredama - kazao je Šćekić.

Drugi rival

Borac i Široki su igrali dva puta do sada u Drugoj ABA ligi, a skor je 1:1. Drugi protivnik banjalučkog tima biće Vrijednosnice Osijek sa kojim će se sastati u petak od 15 časova. Jedna novina uvedena je ove sezone.

- Ipak, ono što ide naruku svim ekipama Druge ABA lige jesu dvije utakmice po turniru, za razliku od ranijih tri, što nam daje vremena da se odmorimo od prve i mnogo spremniji dočekamo drugu - rekao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana