Marko Panić, rukometaš Monpeljea, za “Glas Srpske”: Želim da sa peharom odem u Poljsku

Dejan Kondić
Marko Panić, rukometaš Monpeljea, za “Glas Srpske”: Želim da sa peharom odem u Poljsku

DOBOJ - Rukometaši Monpeljea zbog gol-razlike ostali su bez finala dobojskog turnira. Nema sumnje da bi igrali u završnoj predstavi da su mogli računati na desnog beka Marka Panića.

Pouzdani šuter oporavlja se od povrede lakta. Vjeruje da će biti spreman za početak sezone. U razgovoru za “Glas Srpske” poručio je da želi da se od kluba oprosti sa bar jednim peharom.

- Želim da odem u velikom stilu, sa jednom titulom. Od 2018. godine, kada je Monpelje bio šampion Evrope, klub zaobilaze pehari. Imamo šansu na četiri fronta i nadam se da ćemo ovaj put uspjeti. Prošle sezone smo imali tri finala, ali smo ostali praznih šaka. Ostali smo bez šampionske titule u Francuskoj, iza Pariza, nismo uspjeli ni na Fajnal foru Lige Evrope i u finalu nacionalnog kupa. Iza nas je teška sezona, ali vidjeli smo da možemo. Uvjeren sam da najviše radimo u cijeloj Evropi. Cilj nam je da ponovo dođemo u ta finala, pa će valjda i nas pogledati sreća - istakao je Panić.

Banjalučanin je jedan od omiljenih igrača trenera Patrisa Kanajea. Francuski strateg je rukometni Gi Ru, 29 godina je već šef struke u Monpeljeu.

- Čovjek je mašina. Nevjerovatan radnik. Od njega se može dosta toga naučiti, ne samo kada je rukomet u pitanju. Svestran lik - rekao je Panić.

Pouzdani 32-godišnji šuter na kraju sezone odlazi u Vislu Plok. Sa Poljacima je potpisao ugovor na dvije godine.

- Biće to veliki izazov. Do kraja, u Monpeljeu ću dati maksimum. Imam od početka karijere, a 12 godina sam profesionalac, pošten odnos prema rukometu. Mislim da sam još daleko od kraja karijere. Volim ovaj sport, igraću ga dok me služi zdravlje. Prija mi ovaj stil života. Kroz glavu mi se provlači misao o “kačenju patika o klin” u mom Borcu - zaključio je Panić.

Marko Panić je nastavio stazama koje je u francuskom klubu utabao Mladen Bojinović.

- Dosta “Jugovića” igralo je u Monpeljeu. Sada smo tu nas trojica, Veron Naćinović, Staš Skube i ja. Popularni Baka ostavio je jako dubok trag. Naš šef Patris voli da ima dosta igrača različitih nacionalnosti. Izazov mu je da to sve ukomponuje - naglasio je Panić.

Pamte Bojinovića

Patris Kanaje, trener Monpeljea, otkrio je da je za prvu titulu šampiona Evrope najzaslužniji Banjalučanin Mladen Bojinović.

- Nakon poraza u prvom meču (19:27) mislio sam da se okrenem završnici šampionata Francuske, ali Bojinović je širio pozitivnu energiju pred meč. Vjerovao je u uspjeh i onda smo u drugom meču slavili ubjedljivije i osvojili trofej - sjeća se Kanaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana