Marko Maksimović nakon poraza Leotara: Nije bilo dobro, ali ispravićemo greške

Darko Dragičević
Foto: FK Leotar /Č. Mucović

TREBINjE - Pred stručnim štabom Leotara je veliki posao da ispravi greške koje je ekipa pokazala na gostovanju u Nikšiću.

Sutjeska je savladala Trebinjce sa 3:0 i tako na generalnoj probi za proljećni dio prvenstva BiH zabrinula stručni štab. Bio je ovo prvi poraz hercegovačkog tima tokom pripremnog perioda. Posebno je loš bio period od 14. do 32. minuta, kada je crnogorski tim postigao tri gola. U drugom dijelu Leotar je stabilizovao igru, pravili su gostujući igrači manje grešaka pa se rezultat nije mijenjao do kraja.

Trener Marko Maksimović je svjestan propusta koje je ekipa napravila u prvom dijelu.

- Odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Sutjeske i od toga ne bježimo. Imali smo problema zbog bolesti pojedinih članova startne postave. Uzelac je zbog toga bio van ritam i to se osjetilo u našoj igri. Još neki igrači su imali problema s virusom. Ne bježimo od toga da nam je prvi dio bio loš, već gledamo kako da to ispravimo do starta šampionata. Ponovio se problem koji je ekipa imala dok mi nismo bili tu u stručnom štabu kada su primali veliki broj golova i na tome moramo da radimo. Ovo nije bilo dobro, ali ipak u pitanju je prijateljski meč, tako da još možemo da ispravimo. Pred nama je sad sedmica dobrog rada da se skupimo i da ispravimo greške. Već sam napomenuo da je nama prvenstvo prioritet da izborimo opstanak. Naravno to ne znači da se predajemo u Kupu BiH. Idemo na Grbavicu da odigramo što bolji meč - istakao je Maksimović.

Leotar će u nastavku sezone igrati bez krilnog fudbalera Ognjena Todorovića. Iskusni fudbaler je sporazumno raskinuo ugovor s klubom i svoju karijeru nastavlja u Prvoj ligi Srbije, gdje će nastupati za Vršac.

Todorović je za Leotar odigrao 43 meča u kojima je tri puta bio strijelac, a klub mu je zahvalio na 18 mjeseci saradnje. Pored njega moguće je da ekipu napusti i još jedan igrač Marko Perišić, koji pregovara o uslovima raskida saradnje.

Leotar će prvi zvanični meč u ovoj godini imati u osmini finala Kupa BiH kad gostuje na Grbavici kod Željezničara. U prvenstvu BiH Leotar će takođe gostovati i to u Posušju, koje se takođe bori za opstanak, tako da je ovaj start sezone veoma bitan za hercegovački klub, koji je promijenio sastav u odnosu na jesenji dio sezone.

Na Grbavici u subotu

Željezničar je odlučio da meč osmine finala Kupa BiH protiv Leotara i definitivno bude igran u subotu od 16 časova na stadionu “Grbavica”. U ovoj fazi takmičenja biće igran jedan meč. U dva međusobna ovosezonska prvenstvena meča Leotar je prvo odigrao neriješeno (1:1) na gostovanju, da bi bio poražen (0:1) na svom terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana