Marko Lukić se lijepo predstavio u debitantskom nastupu na EP za rukometaše: Trema nestala na zagrijavanju, padaju Česi

Dušan Repija
Marko Lukić se lijepo predstavio u debitantskom nastupu na EP za rukometaše: Trema nestala na zagrijavanju, padaju Česi

BRATISLAVA - Pred rukometašima BiH je najvažniji meč na Evropskom prvenstvu protiv Češke (subota, 18), jer je ovo rival po mjeri u grupi E.

Jedan od debitanata u reprezentaciji, a samim tim i na velikim takmičenjima Marko Lukić kaže da je već zaboravio poraz od Švedske (18:30) te da su sve misli usmjerene na idućeg rivala. Momak iz Prnjavora koji je ove sezone najbolji igrač Borca ostavio je sjajan utisak na premijeri, a sekvenca sredinom prvog poluvremena, kada je tri puta zaredom prevario Andreasa Paličku, sigurno je nešto što će pamtiti do kraja života.

- Imao sam pozitivnu tremu, ali kada smo izašli na zagrijavanje, sve je bilo u redu. Šveđani su zaista jaki, čak i da smo bili kompletni teško da bismo mogli napraviti iznenađenje, a i ovako desetkovani u određenim momentima smo uspjeli da im pariramo. Žao mi je što smo postupili pomalo naivno kada smo im prišli na pet razlike (21:16). Nismo odigrali pametno u tim trenucima i oni su za čas pobjegli na devet, deset razlike. Na kraju je bio previše izražen naš poraz, ali se okrećemo Česima i mislim da imamo šansu - rekao je Lukić za “Glas Srpske”.

Idući rival pokazao je zube Španiji, jer je tokom svih 60 minuta duvao za vrat favoritu, a na kraju poražen sa 26:28. Za razliku od BiH, Česi imaju dosta iskusan sastav.

- Prijatno su me iznenadili, odigrali su stvarno dobru utakmicu. Ipak, mislim da imamo šansu. Probili smo led, vidjeli gdje smo griješili i šta moramo da popravimo. Imamo dosta problema, ostali smo i bez Dejana Malinovića, ali je odlična stvar što će Benjamin Burić biti potpuno spreman, dok bi i Vladimir Vranješ trebalo da zaigra. Daćemo maksimum i nadamo se najboljem - rekao je Lukić.

Za razliku od informacija iz Budimpešte koje govore da su igrači pomiješani sa ostalim gostima u hotelu i da to dodatno povećava mogućnost zaraze, u Bratislavi je situacija drugačija.

- Obavezni smo da nosimo maske, ne miješamo se sa ostalim gostima, a sve četiri reprezentacije naše grupe smještene su u istom hotelu. Praktično nigdje i ne izlazimo. Prošetamo poslije ručka i to je to. Nadam se samo da više neće biti loših vijesti što se tiče korone - zaključio je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana