Marko Lukić dosta očekuje od naredne sezone: Sloboda želi u sami vrh

Darko Dragičević
Marko Lukić dosta očekuje od naredne sezone: Sloboda želi u sami vrh

TUZLA – Dosadašnji bek Rukometnog kluba Borac Marko Lukić će naredne sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Ova ekipa ima visoke ambicije u narednom šampionatu BiH, a okupili su veoma talentovane igrače.

Tako su u ovom timu sad i bivši igrači Borca Marko Lukić i Luka Knežević od kojih se tek očekuju prave partije.

- Sloboda je bila veoma konkretna u pregovorima. Pokazali su od starta da me žele u svojim redovima, jer imaju visoke ambicije i u narednom šampionatu žele da se bore za sami vrh. Predstavili su plan, moju ulogu u timu tako da smo se dogovorili oko saradnje. Veoma su organizovan klub koji zna šta želi. Sviđaju mi se njihove ambicije kao i sama ekipa, tako da očekujem da u narednom periodu ostvarimo dobre rezultate. Želim da opravdam njihovo povjerenje u narednom takmičenju. Sloboda je napravila tim za velika djela u BiH, ekipu koja je spoj mladosti i iskustva i može da igra značajnu ulogu u šampionatu – istakao je Lukić

Mladi rukometaš će imati i olakšavajuću okolnost, jer će ga u Tuzli dočekati dobro poznata lica. Naime, tu je sad trener Mirko Mikić, saigrač Knežević kao i pojedini igrači koje poznaje iz reprezentacije. Lukić je u dresu Borca osvojio i dva prvenstva BiH, kao i Kup BiH, dok je postao i standardni reprezentativac. Uz to vjeruje da može još da napreduje.

- Sigurno je da će mi to dodatno olakšati privikavanje na novu ekipu. Dosta momaka znam iz reprezentacije, igrao sam sa njima, tako da tu sigurno neće biti nikakvih problema. Sa trenerom Mikićem sam uspješno sarađivao, znam način njegovog rada i svjestan sam šta me očekuje. U potpunosti sam upoznao sistem rada tako da vjerujem da iz svega možemo da budemo baš dobri. Imamo mogućnost da igramo na razne načine i sad slijedi samo da se što bolje spremimo za narednu sezonu – dodao je srednji bek.

Ono što je za Lukića najvažnije da je povreda zbog koje je propustio veći dio prvenstva sanirana.

- Igrao sam dva posljednja mjeseca u prvenstvu BiH bez problema, tako da je to najbitnije. Povreda je prošlost i o njoj uopšte ne razmišljam. Sve je u najboljem redu i mogu maksimalno da se posvetim radu i jedva čekam start priprema – poručio je Lukić.

Pored obaveza na domaćoj sceni tuzlanski tim je takođe potvrdio učešće i u evropskim kupovima gdje će igrati u trećem po snazi takmičenju, a to je EHF Evropa kup koji su osvojili rukometaši Vojvodine.

Stigao i Anđelić

Rukometni klub Sloboda potpisao je ugovor s iskusnim golmanom iz Crne Gore. Crveno-crni dres će u predstojećoj sezoni nositi Goran Anđelić.

Anđelić je u karijeri branio u klubovima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, igrao je i tri sezone u superligi Poljske, a posljednje dvije godine proveo je u grčkom AEK-u i Domidisu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana