Marko Jošilo priželjkuje belgijski tim u baražu Lige šampiona: Želimo Ostende prije Strazbura

Milan Zubović
Marko Jošilo priželjkuje belgijski tim u baražu Lige šampiona: Želimo Ostende prije Strazbura

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee imaju dobru šansu da drugu sezonu zaredom igraju top 16 fazu Lige šampiona.

Poslije pobjede Galatasaraja nad Nimburkom (92:86) ekipa Dragana Bajića igraće baraž za popunu druge runde, a ishod meča u Solunu protiv PAOK-a iduće sedmice odrediće poziciju sa koje će krenuti u baraž, odnosno ko će joj biti protivnik. Zbog boljeg međusobnog skora sa češkim timom Igokea je osigurala nastup u plej-inu. Ukoliko Aleksandrovčani upišu i drugu pobjedu nad grčkim sastavom ove sezone, zauzeće drugo mjesto na tabeli grupe E i za protivnika u baražu imaće Ostende. Pobjeda nad Belgijancima u top 16 fazi za protivnike im donosi Unikahu, Kluž i boljeg iz baraž susreta Hapoel Jerusalim/Karšijaka - Prometej (Ukrajina).

U slučaju poraza na gostovanju u Solunu Igokea kao trećeplasirana ide na Strazbur u baražu. Ukoliko trijumfuju nad francuskim timom, igrali bi protiv Sombatelja, Ritasa i boljeg iz susreta Tenerife - Hapoel Jerusalim/Karšijaka. U baražu će biti igrano na dvije pobjede. Prva utakmica na rasporedu je kod bolje plasirane ekipe (4-5. januara), revanš (11-12. januara), a eventualna majstorica ponovo na parketu bolje plasiranog tima (18-19. januara).

- Srećni smo zbog činjenice da smo izborili baraž, ali ne pomišljamo da tu završimo ovosezonski nastup u Ligi šampiona. Čeka nas susret šestog kola protiv PAOK-a i idemo u Solun da ostvarimo pobedu koja bi nam donela drugo mesto i lakšeg rivala u baražu, ali i prednost domaćeg terena, što je velika stvar. Cenim da će nam lakše biti protiv Ostendea nego protiv Strazbura, mada nijedna ekipa nije za potcenjivanje - istakao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Susret u Solunu sa 22. odgođen je za 29. decembar zbog infekcije virusom korona nekoliko igrača grčkog tima.

- Da li je pomeranje termina bilo dobro ili loše, znaćemo nakon susreta. Ovo vreme iskoristili smo za treninge i podigli ritam na viši nivo. Pre PAOK-a čeka nas meč ABA lige sa Krkom i pobedom u Novom Mestu napravili bismo kontinuitet, te u odličnom raspoloženju otišli u Grčku. Znamo da nas čekaju dve ekipe sa izrazito “domaćinskim terenom”, ali se i mi nešto pitamo - dodao je Jošilo.

Šansa za novi podvig

Kapiten Igokee smatra da bi novi ulazak u top 16 fazu bio podvig.

- Imamo dobru priliku da izborimo nastup među 16 najboljih timova Lige šampiona, kao što je to bio slučaj prošle sezone. Ove je to mnogo teže uraditi jer nas daleko ozbiljnije shvataju nakon prošlosezonskih partija i ime našeg kluba pročulo se u Evropi. Pred nama je zadatak i verujem da ćemo uspeti da ga ispunimo - rekao je Jošilo.

Grupa E

1. Galatasaraj     6        5        1        525:486      11

2. Nimburk          6        2        4        481:509      8

3. Igokea    5        2        3        385:390      7

4. PAOK    5        2        3        378:384      7

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana