Marko Jošilo, kapiten košarkaša Igokee, ponosan na saigrače: Plej-of velika nagrada za nas

Milan Zubović
Marko Jošilo, kapiten košarkaša Igokee, ponosan na saigrače: Plej-of velika nagrada za nas

LAKTAŠI - Drugu sezonu zaredom košarkaši Igokee igraće u plej-ofu ABA lige. To im je donijela pobjeda nad Studentskim centrom u 24. kolu sa 83:67, a kapiten ekipe iz Republike Srpske Marko Jošilo ponosan je na saigrače zbog ostvarenog rezultata.

Ove sezone, kao i prošle, bio je jedan od nosilaca igre i potpuno je svjestan svih izazova preko koji h su morali da pređu da bi njihov brod uplovio u mirnu luku. Ipak, ne planiraju da stanu na ovome. Jedan veoma bitan cilj je ispunjen, sada su pred njima novi izazovi koje dočekuju spremni.

- Plasman u plej-of je ekstra stvar za nas i izuzetno mi je drago zbog toga. Ovo je uspeh celog kluba, uprave, trenera, igrača..., tako da sam ponosan jer smo zadržali kontinuitet u radu i rezultatu, što u modernom sportu nije lako. Radujemo se nastupu u plej-ofu, kao što smo i prošle sezone, i sada nam preostaje da uživamo u utakmicama koje su ispred nas. Ovaj uspeh je jedna vrsta nagrade za sve što smo radili do sada - istakao je Jošilo.

Njegov tima sada ima skor 13-10 i do kraja ligaškog dijela čeka ih gostovanje Ciboni, domaći susret sa Krkom, kao i gostovanje Crvenoj zvezdi u odgođenom meču. To će odrediti sa koje pozicije će krenuti u doigravanje jer se sa FMP-om (13-9) bore za peto mjesto. “Pantere” do kraja očekuju mečevi sa Budućnosti, Cedevita Olimpijom, Crvenom zvezdom i Splitom. Igokea ima bolji međusobni skor, pa bi mogla do petog mjesta na tabeli, a protivnik će joj biti Cedevita Olimpija ili Budućnost.

- Relativno rasterećeni dočekujemo kraj takmičenja i početak plej-ofa. Rezultatskog pritiska nema već samo obaveza da odigramo najbolje što možemo. Koga god dobijemo u doigravanju, nećemo biti favoriti. Cedevita Olimpija je podigla formu, dok je Budućnost u padu forme i da mogu, ne znam koga bih izabrao za protivnika jer svi imaju vrlina i mana. Ipak, ne razmišljam o tome već o našoj igri - naglasio je Jošilo.

Slavljem u 24. kolu revanširali su se debitantu iz Podgorice za poraz u prvom dijelu takmičenja. Jedan od ključeva pobjede leži u zaustavljanju Erika Nila, dok je veliki doprinos dao i povratnik Dalibor Ilić, koji je pored šest poena imao 13 skokova.

- Ozbiljno smo ih shvatili jer imaju dobro posloženu ekipu. Odlaskom Kajla Vinjalesa, koji je bio motor tima, tu ulogu preuzeo je Nil, pa od njegove igre umnogome zavisi igra ostatka tima jer zna dobro da diriguje. Dobro smo odradili zadatak prema njemu, a i Daliborov povratak je mnogo doprinio našoj boljoj igri. Koliko nam on znači ne treba mnogo trošiti riječi. Njegov učinak ne leži samo u poenima i skokovima, već i u onim stvarima koje se ne vide u statistici - izjavio je Jošilo.

Svi uspjesi Igokee povezani su sa trenerom Draganom Bajićem, koji je i ove sezone oformio odličnu ekipu koja je dobro igrala i u Ligi šampiona.

- Jako sam srećan što drugu sezonu zaredom igramo plej-of i velika je ovo stvar za naš klub. Nećemo se zadovoljiti ovim i pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat do kraja. Od starta smo stabilni, u posljednje dvije godine nismo promijenili igrača, osim što je povrijeđenog Antabiju Volera zamijenio Stiven Grej prošle sezone. Ove smo prodali možda i najboljeg igrača, zaradili novac, te nismo osjetili izostanak Markela Starksa - rekao je Bajić.

Zahvalio je upravi, koja im je obezbijedila odlične uslove, usput pomenuvši šta se desilo na jednom treningu.

- Kao trener tražim puno od svih, pogotovo od igrača. Prije dva dana sam ih sve istjerao s treninga jer sam osjetio da nije bilo dovoljno koncentracije. Dolazim na svaki trening i odrađujem posao, a tako tražim i od njih. Moj posao je da iz svakoga izvučem maksimum, na svakom treningu i utakmici, ako želimo da napravimo neku dobru stvar. To se pokazalo i ove sezone kada smo sa ovim timom, koji je slabiji u odnosu na prethodni, napravili još jedan veliki rezultat. Rekao sam svojim igračima da sa mnom nije lako, ali je na kraju uvijek lijepo - kazao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana