Marko Jošilo, kapiten Igokee, nakon poraza od Partizana: Dali smo zadnji atom snage

 Milan Zubović
Marko Jošilo, kapiten Igokee, nakon poraza od Partizana: Dali smo zadnji atom snage

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee neće imati mnogo vremena da tuguju zbog poraza od Partizana, jer već sutra igraju utakmicu 13. kola ABA lige protiv Studentskog centra u Podgorici.

“Crno-bijeli” su slavili rezultatom 96:85, u 12. kolu regionalnog takmičenja, vezali četvrtu pobjedu u svim takmičenjima, dok je s druge strane domaćinu ovo bio treći vezani neuspjeh na svim frontovima. Ponovo su izabranici Dragana Bajića bili nadomak iznenađenja, ali kratka klupa je uzela danak dok su gosti imali energičnu podršku sa tribina dvorane u Laktašima, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

“Plus 15” Partizan je imao poslije prva tri minuta drugog poluvremena (51:66), a velika borba viđena je i u posljednjoj četvrtini, jer su domaći prosto odbijali da se predaju pa su prišli na minus tri, dva i po minuta prije kraja, ali snage za konačan preokret nisu imali.

- Stigli smo na minus tri poena zaostatka u samoj završnici. Vratili smo se iz velikog deficita, ali smo napravili greške koje nismo smeli i nismo uspeli da uđemo u totalni egal. Decembar je težak mesec za nas. Težak je raspored, smanjen roster i dali smo zadnji atom snage, ali nažalost nije bilo dovoljno. Sada idemo dalje. Čeka nas utakmica u Podgorici i samo o njoj razmišljamo. Posle toga je meč sa Hapoel Holonom, ali o njemu kasnije - rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Trener Bajić je analizirao utakmicu.

- Čestitam Partizanu, bio je bolji čitav meč. U nekim momentima smo pokazali ono što je trebalo kroz čitavu utakmicu. To sam rekao i momcima da moraju sa mnogo više energije ući dok motiva ne smije da nedostaje, puna dvorana, evroligaška ekipa, ali nismo bili na očekivanom nivou. Uprkos čestim promjenama odbrane ljut sam na činjenicu da smo primili skoro 100 poena i napravili svega dva faula za četvrtinu, to se nije smjelo desiti. Svjestan sam da je Partizan dominantniji tim od plejmejkera do centra. Moramo biti odgovorniji i konkretniji, posebno ako pogledate dva, tri minuta prije kraja kad smo došli do tri razlike. Ne smijemo dozvoliti sebi luksuz da igračima Partizana bacamo loptu u ruke što su oni znali da kazne. Kad smo došli u situaciju da smo mogli da preokrenemo rezultat, nismo bili pametni - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana