Marko Jagodić Kuridža za “Glas Srpske”: Pritisak nas gura da damo sve od sebe

Milan Zubović
Marko Jagodić Kuridža za “Glas Srpske”: Pritisak nas gura da damo sve od sebe

LAKTAŠI - Marku Jagodiću Kuridži pripala je čast da kao kapiten povede reprezentaciju Srbije u dvije kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Na sutrašnjoj utakmici protiv Velike Britanije (20 časova) on i Dušan Ristić biće jedini “orlovi” koji su nastupili na prošlom Evropskom prvenstvu, nekolicina igrača već je prošla dio prethodnih priprema, ima i novajlija, kao i povratnika. Onima koji su već upoznati sa načinom rada selektora Svetislava Pešića biće lakše tokom priprema za predstojeće mečeve, ali situacija je daleko od lagane.

- Sigurno da je svaki put sve lakše i lakše se prilagoditi, ali nikad nije lako kada se obe utakmice moraju pobediti. Moramo da damo maksimum i biti maksimalno motivisani da igramo za reprezentaciju. Treneri su već pripremili program za nas kojeg ćemo pratiti. Posle igranja za klubove moramo se prebaciti u glavi i okrenuti ka bitnim utakmicama sa reprezentacijom koje moramo da dobijemo - izjavio je Jagodić Kuridža za “Glas Srpske”.

Zbog poraza u prvoj fazi kvalifikacija Srbija je došla u situaciju da mora pobijediti u svim utakmicama do kraja da bi izborila Mundobasket. Toga je svjestan i iskusni krilni centar koji nastupa za Budućnost.

- Svako sebi stavlja pritisak. To što moramo pobediti je pritisak, ali to će nas gurati da budemo bolji u utakmicama, da damo maksimum pa ćemo na kraju videti za šta je to dovoljno - rekao je Jagodić Kuridža.

Ovo je prvo okupljanje reprezentacije, doduše u okrnjenom sastavu, nakon poraza u osmini finala Evrobasketa koji je teško pogodio navijače.

- Generalno smo imali dobro prvenstvo, ali smo protiv Italije imali loših sedam minuta, zbog čega smo poraženi. Svi treneri i javnost oko nas dali su nam maksimalnu podršku kroz cele pripreme i prvenstvo. Svi su se ponašali dobro, treneri su radili dobar posao sa nama, ali smo u sedam minuta izgubili sve to. Odreagovali smo loše u nekim situacijama, promašili otvorene šutove, oni su pogodili.... Nismo izgubili od loše ekipe, već od dobre. Sigurno da smo bili bolji, ali, eto, to je košarka. Svima nam je bilo teško, i dan-danas nam je teško zbog to­g poraza. Moramo se okrenuti i gledati dalje unapred i misliti samo na sledeće utakmice - istakao je Jagodić Kuridža.

Učinak

Srbija trenutno ima skor 3-3 u grupi I, gdje su još selekcije Letonije (5-1), Grčke (4-2), Belgije (3-3), Turske (2-4) i Velike Britanije (1-5). “Orlovi” su iz prve faze prenijeli samo jednu pobjedu i to onu protiv Letonije koju je sa linije slobodnih bacanja u posljednjim sekundama utakmice realizovao upravo Jagodić Kuridža. Nastup na Mundobasketu izboriće tri prvoplasirane ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana