Marko Ičelić, trener košarkaša Leotara: Oslonac na domaće snage

Milan Zubović
Marko Ičelić, trener košarkaša Leotara: Oslonac na domaće snage

TREBINjE - Oslonjen na domaće snage ući će Leotar u novu sezonu Lige BiH. Da su domaći igrači recept za uspjeh, pokazalo se prošle sezone, pa Trebinjci ne žele mnogo da mijenjaju način rada, tako da će ekipu sačinjavati košarkaši iz ovog grada i okoline.

Tokom ljeta prvo je produžena saradnja sa trenerom Markom Ičelićem, koji je prošle sezone napravio istorijski rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u Ligi šest za prvaka BiH, pri čemu je upisao 22 pobjede i svaku ekipu, osim Igokee, nadigrao barem jednom. Pored njega, još su ostali Đorđije Ninković, Nemanja Milidragović, Đorđe Mijatović, Dejan Šakotić, Vladimir Aleksić, Srđan Milanović i Nikola Đurasović.

- Treniramo već dvije sedmice i još radimo na popunjavanju tima, koji je dosta promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Cilj nam je bio da podmladimo ekipu i ostvarimo što bolji rezultat, odnosno da budemo konkurentni za Ligu šest - istakao je Ičelić.

U jednom danu uprava je dogovorila saradnju sa tri pojačanja, Draškom Albijanićem, Vukom Bojanićem i Stefanom Adžićem.

- Nastavljen je trend angažovanja domaćih igrača. Dogovorili smo se sa Albijanićem, koji sa porodicom živi u Trebinju, Bojanić je dete Lovćena, ali je rođen u ovom gradu, kao i Adžić, koji je sa Zlatiborom stigao do titule Druge ABA lige. Ekipa će biti spoj mladosti i iskustva jer nam treba snage i znanja - naglasio je Ičelić.

S druge strane, tim je ostao bez petorice bitnih igrača, Marka Raičevića, Stevana Krtinića, Milana Lužaića, Nikole Jeftića i Bože Đurasovića (otišao u Primorje).

- Otišli su nam pojedini nosioci igre, praktično cela petorka koja je imala veliki broj poena u rukama. Ipak, jasno je da klub mora napredovati i davati šansu mladima da se dokažu. Svi koji su tu dobiće priliku i sad je dalje sve na njima. Radujem se novoj sezoni jer je u Trebinju bilo najviše publike na tribinama, kada je vladala prelepa košarkaška atmosfera, što samo može da podstakne neke nove momke da počnu trenirati jer je poznato da u Hercegovini ima mnogo talenata - kazao je Ičelić.

Razočarenje zbog ABA

Činilo se da će četvrto mjesto u Ligi šest BiH Trebinjcima donijeti nastup u Drugoj ABA ligi, ali od toga nije bilo ništa.

- Bilo je to jedno razočarenje nakon duge i uspešne sezone u kojoj smo imali samo šest poraza. Pokazali smo karakter, kvalitet i timsku, odnosno familijarnu košarku i mislim da smo trebali zaigrati na regionalnoj sceni. Ipak, propozicije su rekle nešto drugo. Nećemo odustati od naših snova i verujem da ćemo jednom zaigrati u Drugoj ABA ligi - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana