Marinović: Tuzla kvalitetnija nego što to pokazuje tabela

D. D.
Marinović: Tuzla kvalitetnija nego što to pokazuje tabela

BANjALUKA - Fudbaleri Borca će drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH da zatvore utakmicom protiv Tuzla sitija nakon koje će da bude poznat raspored mečeva u trećem dijelu sezone.

Banjalučani se bore za izlazak u Evropu a u goste im dolazi rival koji igra veoma promjenjivo. U Kupu BIH Tuzla je blizu plasmana u polufinale, dok je u prvenstvu osvojila samo bod u dva kola.

Trener Vinko Marinović upozorava da je rival kvalitetniji nego što to pokazuje trenutna pozicija.

-Očekuje nas težak meč jer Tuzla ima kvalitetan sastav koji ne zaslužuje trenutno mjesto na tabeli. Imaju kvalitetne pojedince i 10. pozicija nije ono čime se oni mogu da zadovolje. Što se nas tiče nastavljamo borbu za Evropu, zbog toga želimo tri boda a i igrački kadar će da bude jači u odnosu na prošli meč- istakao je Marinović.

Trener banjalučkog tima može da računa na Nikolu Ninkovića i Nedeljka Piščevića koji se vraćaju u kombinaciju dok je van stroja Fedor Predragović zbog tri žuta kartona.

Tuzla je ove sezone često mijenjala formacije pa je novinare interesovalo da li očekuje da rival stane u defanzivu sa čak šest igrača kao protiv veleža u Kupu.

-Spremamo se za sve movguće opcije. To je jedna od mogućnosti i vidjećemo za šta će se odlučiti kolega. Ipak, mi treba da vodimo računa o našoj igri-  dodao je Marinović.

Aleksandar Subić je pozvao navijače da pomognu ekipi.

-Sigurno težak protivnik, mnogo teži i kvalitetniji nego što su na tabeli. Znamo naš cilj a to je izlazak u  Evropu i potrebna su nam tri boda zato pozivam navijače da nam pomognu.

Meč se igra u subotu u 18.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana