Marinko Umičević: Hvala Dodiku na pomoći

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Poznati su svi termini utakmica koji će biti odigrani na Svesrpskom kupu za rukometaše i rukometašice.

Prvi polufinalni susret koji je na programu 12. septembra odigraće rukometaši Borca M:tel i Sloge sa početkom od 17.45 časova. Nakon njih na parket dvorane „Borik“ izaći će rukometaši novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana (20.15 časova) i ovaj duel računaće se i za Super kup Srbije.

Dan kasnije, 13. septembra, od 17.45 časova biće odigrano finale Svesrpskog kupa za rukometašice u kojem će se sastati ŽRK Borac (Banjaluka) i ŽRK Crvena zvezda (Beograd). Od 20.15 časova je predviđeno muško finale, a treba istaći da će sve utakmice direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske na svom prvom programu.

- Nema sumnje da će ljubitelji rukometa u Banjaluci i Republici Srpskoj imati priliku da uživaju u kvalitetnim utakmicama. Kod rukometaša dosad su trofej jedino osvajali igrači Vojvodine, a kod rukometašica dvaput Jagodina i jednom Železničar iz Inđije. Nadam se će ovog puta neko od naših timova dođi do željenog pehara, a siguran sam da će imati i podršku sa tribina dvorane „Borik“ uz napomenu da je ulaz oba dana takmičenja slobodan - riječi su Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.

Prvi čovjek saveza vjeruje da će Borac M:tel igrati Svesrpski kup, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

- Nadam se i dalje da će igrati, jer kakav je to Svesrpski kup bez Borca. Zvali su me ljudi iz Srbije da pitaju o čemu se radi, rekao sam da imamo problema i da ih ne krijemo, ali da će se to riješiti, jer sam po prirodi optimista. Velika stvar je što je pokrovitelj predsjednik Milorad Dodik, koji je na račun saveza već uplatio 150 hiljada maraka. Koristim priliku da mu se najiskrenije zahvalim, i sigurno je da bez njega ne bismo mogli organizovati ovaj rukometni spektakl na kojem očekujemo da konačno pobijedi neko od naših timova – naglasio je Marinko Umičević. 

Organizator Svesrpskog kupa je Rukometni savez Republike Srpske, dok su tehnički organizatori RK Borac M:tel i ŽRK Borac.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana