Mali klub iz Šekovića velikog srca

Milan Zubović
Mali klub iz Šekovića velikog srca

ŠEKOVIĆI - Debitantski nastup u Drugoj ligi Republike Srpske košarkaši Olimpa krunisali su titulom u mini-ligi za popunu prvoligaškog društva, čime su izborili plasman u viši rang takmičenja.

Šekovčani su bili drugi u grupi centar tokom ligaškog dijela takmičenja, iza Dervente, koju su ostavili iza sebe u doigravanju zbog boljeg međusobnog skora. Cijelo mjesto sa istoka Srpske ponosno je na uspjeh, posebno jer je ovo prvi put u istoriji opštine da imaju jedan seniorski sastav u bilo kojem sportu, a da se takmiči u prvoligaškom društvu. Predsjednik kluba Dejan Vasilić ponosan je na uspjeh ekipe i smatra da je poseban vjetar u leđa davala domaća publika, koja je uvijek ispunjavala dvoranu u velikom broju.

- Na krilima publike stigli smo do titule i to u debitantskoj sezoni, što predstavlja još veći uspjeh. Naše utakmice prosječno je gledalo oko 400 navijača, rekord je 447 podijeljenih karata, koji su disali zajedno sa ekipom. Ujedno, veliki doprinos ovom uspjehu dao je i predsjednik opštine Miladin Lazić, trener Zoran Vasilić i igrač Petar Vlačić, koji mnogo radi u organizaciji kluba - kazao je Vasilić.

Uz njih, tu su još Mitar i Željko Lazić, koji su izdašno pomagali klub i omogućili mu da nesmetano funkcioniše. Ipak, na lovorikama se ne živi, već se kuju planovi za novu sezonu, a tokom ljeta potrebno je obaviti mnogo organizacionih poslova da bismo spremni dočekali nastup u mnogo izazovnijem i težem takmičenju.

- Najbitnija stvar je da naša dvorana ispunjava uslove za igranje Prve lige Srpske i naš osnovni cilj je da izborimo opstanak, a ako nam se ukaže prilika, uključićemo se u borbu za plej-of. Za sve to potreban je veći budžet i vjerujem da ćemo ga obezbijediti, a nadamo se i pomoći republičkih institucija jer je naš klub iz izrazito nerazvijene opštine, pa nam je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Trener ostaje i dalje, a igrački kadar ćemo pojačati sa dva-tri kvalitetnija košarkaša. Mali smo klub velikog srca i vjerujem da ćemo nastaviti sa uspjesima i dalje - istakao je Vasilić.

Jedan od košarkaša, Petar Vlačić, predstavlja sponu između opštinskih vlasti i kluba.

- Ovo je istorijski uspjeh jednog kluba iz Šekovića u posljednjih 30 godina jer konačno imamo prvoligaša Srpske. Sve to je posljedica porodične atmosfere i sezonu smo završili bez ijednog nesporazuma ili bilo kakvih nesuglasica. Opština je spreman da dalje finansira naše nastupe, tako da ne bi trebalo mnogo da brinemo već da radimo svoj posao najbolje što možemo - naglasio je Vlačić.

Istorijski uspjeh ostvarili su kapiten Goran Kovačević i igrači: Željko Kuturma, Dane Mekić, Igor Bratić, Petar Vlačić, Nikola Ješić, David Ristić, Radislav Mićić, Mladen Bratić, Ivan Lulić, Vladan Došić, Nebojša Mihajlović i Nikola Pantić.

Sezona

Inače, klub je osnovan prije 15 godina, ali nije imao seniorski pogon sve do 2020. godine, kada su načelnik opštine Miladin Lazić i Petar Vlačić odlučili da formiraju ekipu. Uspjeh je bio ekspresan, a u mini-ligi su, pored njih i Dervente, nastupali još Pliva iz Šipova, prijedorski Hanters i Gacko.

- Sezonu smo završili sa 25 pobjeda i pet poraza. Pobijedili smo Budućnost BN u Kupu Srpske, ali smo ispali od Radnika, koji je dva ranga više od nas - rekao je Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana