Malbašić: Novi teren za uspješniji "Borac"

Srna
Malbašić: Novi teren za uspješniji "Borac"

BANjALUKA - Predsjednik Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" iz Banjaluke Stojan Malbašić rekao je da je za jačanje, stvaranje boljih uslova za rad i uspjehe ovog sportskog kolektiva jako bitna podrška vlasti Republike Srpske, ali i srpskog član Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Dodik je izdvojio određeni novac koji je bio potreban za izgradnju i završetak ovog fudbalskog terena na Gradskom stadionu u Banjaluci. Postavljanje nove trave planirano je za četiri, pet dana, te očekujemo da će za petnaestak, 20 dana `Borac` moći da igra na ovom stadionu", rekao je Malbašić novinarima u Banjaluci.

On je izrazio nadu da će "Borac" biti još uspješniji, nastupati u Evropi, te ostvarivati bolje rezultate i napredovati uz podršku domaće publike.

Predstavnici Atletskog kluba "Borac" zahvalili su Dodiku za najavljenu podršku u smislu obezbijeđivanja nove atletske staze i boljih uslova za rad atletičara u Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Vicom Zeljkovićem posjetio Gradski stadion u Banjaluci, gdje je u toku rekonstrukcija glavnog terena.

Na ovom stadionu u toku je rekonstrukcija travnjaka, nakon čega će uslovi za igranje fudbalskih utakmica biti na najvišem nivou.

Dodika i Zeljkovića dočekali su predstavnici FK "Borac", kao i fudbaleri omladinskih selekcija.

Rekonstrukcija glavnog terena banjalučkog Gradskog stadiona počela je u junu.

Utakmice Premijer lige BiH na Gradskom stadionu igra FK "Borac".

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je cilj vlasti u Republici Srpskoj da se od Fudbalskog kluba "Borac" napravi prestižni i najvažniji klub u Srpskoj, koji može da se uspješno takmiči na nivou Evrope i regiona.

Dodik, koji je sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Vicom Zeljkovićem posjetio danas Gradski stadion u Banjaluci gdje je u toku rekonstrukcija glavnog terena, rekao je novinarima da "Borac" ima veliku tradiciju i da je omiljeni klub ovog grada i kraja.

On kaže da su sanirani višemilionski dugovi "Borca", te stvoreni stabilni uslovi za finansiranje ekipe, rad i formiranje tima. "U skladu s tim se sanira ovaj teren. Ulaže se 1,1 miliona evra od čega je Vlada dala 250.000 evra.

Dakle, teren će biti završen za petnaestak dana", rekao je Dodik. On je naveo da je nabavljen i novi semafor koji se danas montira, a u planu je i izgradnja savremene atletske staze koja će biti spremna za atletska takmičenja na najvišem nivou.

"Očekujemo da Borac do predstojeće proslave 100 godina od osnivanja bude najjači i u vrhu, da ima dobru ekipu. Učinićemo sve da obezbijedimo da u toj godini jubileja Borac dobije najbolji mogući sastav i uslove za rad.

Ništa ne može preko noći, a za 100 godišnjicu napravićemo niz manifestacija. Borac zaslužuje svaku vrstu pažnje jer svi znamo koliko ovdašnji ljudi vole fudbal", rekao je Dodik.

On je dodao da se nije odustalo od gradnje Nacionalnog stadiona uz sinergiju Grada Banjaluka i republičkih vlasti.

"A stadion Borca će uvijek ostati dobar gradski stadion u Banjaluci", poručio je Dodik i najavio snažniju podršku ostalim poznatim banjalučkim sportskim klubovima. Na stadionu "Borca" u toku je rekonstrukcija travnjaka, nakon čega će uslovi za igranje fudbalskih utakmica biti na najvišem nivou.

Dodika i Zeljkovića dočekali su predstavnici Fudbalskog kluba /FK/ "Borac", kao i fudbaleri omladinskih selekcija. Rekonstrukcija glavnog terena Gradskog stadiona počela je u junu. Utakmice Premijer lige BiH na Gradskom stadionu igra FK "Borac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana