Majdov: Slušati srpsku himnu na postolju je neprocenjivo

Milan Zubović
Majdov: Slušati srpsku himnu na postolju je neprocenjivo

ABU DABI - Trnovit put prošao je Nemanja Majdov na povratku u vrh svjetskog džuda nakon povrede, a osvajanjem zlatne medalje na Grend slemu u Abu Dabiju potvrdio je da u njemu ima još motiva, volje i želje za takmičenjem.

Džudista iz Istočnog Saraejva koji nastupa pod zastavom Srbije bio je najbolji u kategoriji do 90 kilograma i stigao do svoje osme medalje na grend slemovima.

 - Slava Bogu i Svetoj Petki današnjoj. Vratili smo se u svom stilu. Juče sam osvojio Grend slem u Abu Dabiju do 90 kilograma uz pet pobjeda. Imao sam veoma težak period ove godine poslije operacije koljena, težak i fizički i mentalno da se vratim u formu. I prije koljena borio sam se sa još drugih stvari i povreda. Trebalo mi je vremena da uspijem složiti sve potrebne kockice. Juče sam se, hvala Bogu, vratio na strunjaču spreman i zdrav, i pobijedio sve mečeve. U prvom meču sam pobijedio Kanađanina Kribera Ganjona, potom Rumuna Vlada Visana, pa u četvrtfinalu Austrijanca Tomasa Šarfetera, u polufinalu Estonca Kristofera Kaljulaida, da bi se u finalu sastao i pobijedio Gruzijca koji nastupa za Španiju, Tristanija Mosakašvilija. Veoma veoma bitna medalja za mene ove godine i veoma bitni bodovi za Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine, ako Bog da. Ponovo slušati svoju himnu poslije nekog vremena je neprocjenjivo i to je nešto čemu teži svaki čovjek, a mi borci to samo možemo kada osvojimo zlato, tako da su to posebni momenti - istakao je Majdov

Potom se zahvalio svima koji su uvijek uz njega.

- Zahvalio bi se mom treneru Ljubiši Majdovu za sve što prolazi sa mnom na treningu (nekad sam i loš) i za sve savjete juče tokom turnira. Posebno u finalu poslije prva dva napada, kad sam loše startovao, što je reagovao na vrijeme i tada smo i promijenili tok meča. Zahvalio bi se mom timu klubu Crvena zvezda, mojoj braći sparing partnerima i cijelom timu Randorija koji se zajedno sa mnom lome svaki dan. Želim se zahvaliti mojoj porodici, mojoj ženi Anji i sinu Lazaru koji mi daju snagu da radim najjače svaki dan. Majci Biljani... jedna je majka i mom bratu Stefanu. To su uz mog oca i trenera ljudi koji proživljavaju svaki momenat sa mnom. Hvala vama koji me pratite i koji mi dajete podršku. Nastavljamo dalje sa Božijom pomoći - naveo je Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana