Majdov poslije suspenzije: Gospod mi je sve, nisam htio da se izvinim zbog krštenja

GS
Foto: Fejsbuk

ISTOČNO SARAJEVO - Svjetska džudo Federacija suspendovala je na pet mjeseci proslavljenog džudistu Nemanja Majdova zbog toga što se prekrstio pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama.

Iako je dobio upozorenje od džudo federacije da će biti sankcionisan, Majdov je odbio da se izvini, što je dovelo do konačne odluke o suspenziji. Kazna je sada zvanično stupila na snagu, a sportista je pismo federacije objavio javno.

Poslije svega, srpski sportista se oglasio, a njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

" Prije 15 dana mi je dosla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. 

Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinem zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promjeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i zivotu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede. 

Voli vas Nemanja Majdov, vaševropski i svjetski šampion."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana