Maja Ognjenović ipak odlazi u penziju: "Osećam da je vreme"

N1
Maja Ognjenović ipak odlazi u penziju: "Osećam da je vreme"

Čuvena srpska odbojkašica Maja Ognjenović najavila je odlazak u penziju.

Maja Ognjenović odbojkašica je u emisiji "360 stepeni" naglasila da će svoju odluku da ode u penziju ispoštovati do kraja.

U prestonici Francuske stavila je tačku na reprezentativnu, a pred početak nove klupske sezone u italijanskom Skandićiju potvrdila je da je spremna za zasluženu sportsku penziju.

"Razmišljala sam više puta da završim karijeru. Uvek kada je bila olimpijska godina. Sada sam definitivno sigurna da je predstojeća sezona ujedno i poslednja. Osećam da je vreme za druge stvari, iako mi je prelepo u odbojci. Dala sam sebi rok da u narednim mesecima pripremim projekte kojima planiram da se bavim po završetku karijere", istakla je Maja gostujući na televiziji N1.

Prisjetila se početaka...

"Imala sam samo osam godina kada sam krenula da treniram odbojku. Bila je to ljubav od prvog treninga i odlaska u školsku salu. Jedina emocija koja me asocira upravo je to... Tako je i ovaj sport postao moj životni poziv. Imala sam sreću da budem u reprezentaciji. Bilo je trnovito i izazovno, ali mi je i drago što sam morala da krčim put. Počevši od kvalifikacija za kvalifikacije, na kojima sam igrala protiv zemalja koje i nisu odbojkaške, do turnira koji su trajali nedeljama. Zoran Terzić je obeležio moju karijeru. Prepoznao me je još u juniorskim danama, a bio je i inicijator da iz Zrenjanina dođem u Crvenu zvezdu. Sarađivali smo 20 godina. Reč je o treneru koji me je praktično naučio svemu. Imao je zapaženu ulogu u vaspitanju i obrazovanju. Upravo sam zbog njega postala ovakav igrač i osoba", zaključila je Ognjenovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana