Mađar Ištvan Aštaloš i poljska ekipa dvostruki pobjednici

Srna
Mađar Ištvan Aštaloš i poljska ekipa dvostruki pobjednici

PRIJEDOR - Mađar Ištvan Aštaloš i poljska ekipa "Krakov Vavel" dvostruki su pobjednici na dvodnevnom takmičenja padobranaca u Prijedoru.

Aštaloš, kao član ekipe "Szolnok", osvojio je prvo mjesto na 7. Istočno-evropskom padobranskom ciljaškom kupu gdje je sa 12 negativnih poena bio bolji od Nedeljka Brdara iz ekipe "Brdar i plaćenici" iz Srbije i Kamila Vojčaka iz ekipe "Krakov Vavel".

"Imam više od 10.000 skokova, dvostruki sam pobjednik olimpijskih vazduhoplovnih igara i svjetski šampion, padobranstvo je meni bio profesionalni poziv u vojnoj ekipi Mađarske, a sada se ovim bavim iz hobija, rekreativno. Ovdje drugi put pobjeđujem", rekao je Aštaloš novinarima.

Aštaloš je pobjednik u pojedinačnom konkurenciji i na 27. padobranskom takmičenju "Prijedor open 2023", gdje je sa 12 negativnih poena bio bolji od Poljaka Kamila Vojčaka i klupskog kolege Nandora Tota.

Najbolje plasirana žena je bila iz ekipe "Nebeske vidre 1" iz Srbije koja je sa 26 negativnih poena bila bolja od Ine Gitel iz ekipe "Aero centar panorama Bihać" i Poljakinje Eve Vesolovske iz ekipe "Krakov Vavel".

Ekipa "Krakov Vavel" iz Poljske u ekipnoj konkurenciji sa 119 negativnih poena bila je bolja od ekipe "Nebeske vidre 1" iz Srbije i domaćina, ekipe "Prijedor" na 7. Istočno-evropskom padobranskom ciljaškom kupu, odnosno od ekipa "Prijedor" i "Szolnok" iz Mađarske na 27. padobranskom takmičenju "Prijedor open".

Član prijedorske ekipe i predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba "Prijedor" Siniša Vujaković izjavio je da kao prošlogodišnji pojednici nisu zadovoljni trećim mjestom na Istočnoevropskom ciljaškom takmičenju, ali da su tome doprinijeli i veoma teški vremenski uslovi.

"Stoga slobodno mogu da kažem da mi nismo izgubili prvo nego osvojili treće mjesto. Odradili smo kompletan program svih osam skokova i vjerujem da smo uspjeli u namjeri da ovo bude ne samo jedna od šest istočnoevropskih kupova nego jedan od najboljih", rekao je Vujaković.

Direktor "Prijedor open 2023" Zoran Sredić izjavio je da je utisak kod svih učesnika takmičenja pozitivan uprkos veoma teškim vremenskim uslovima.

"Vrhunski su sportisti bili ovaj vikend ovdje u Prijedoru, uradili najbolje što mogu i znaju. Pobijedio je najbolji, a organizatorima je najbitnije da sve prođe bezbjednosno dobro i da to bude na zavidnom nivou", rekao je Sredić.

Pokrovitelji takmičenja koji je tokom ovog vikenda okupio 61 padobranca iz 12 zemalja su bili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana