Luka Perić trijumfalno se oprostio od navijača Borca: Nije zbogom, samo do viđenja!

Dejan Kondić
Luka Perić trijumfalno se oprostio od navijača Borca: Nije zbogom, samo do viđenja!

BANjALUKA - Rukometaši Borca pobjedom u “Boriku” nad tuzlanskom Slobodom od 27:25 oprostili su se od svojih navijača za ovu sezonu. U centru pažnje bio je reprezentativni desnokrilni napadač domaćih Luka Perić.

Mladi as ugradio je pet pogodaka u trijumf i tako se na najljepši mogući način oprostio od banjalučke publike, jer će od naredne sezone nositi dres Pivovarne Laško iz Celja. Ispraćen je aplauzima i željom da se jednog dana vrati u “crveno-plavi” dres. Perić je za “Glas Srpske” priznao da je imao veliku tremu pred utakmicu.

- Pomiješane su emocije. Sedam dana razmišljao sam o ovom trenutku i pucala me trema, javljala se neka mučnina u stomaku. Pred utakmicu bilo je i nervoze. Nisam znao šta bih od sebe, ali eto uspješno sam završio jedno poglavlje. Srećan sam sa svim što sam napravio ovdje, sve bih isto ponovio i nadam se da se uskoro ponovo vidimo u “Boriku”. Ovo nikako nije zbogom Borcu, ovim ljudima, već samo do­ viđenja - u dahu je rekao Perić.

Jedan od najfinijih izdanaka Borčeve škole rukometa, inače nesuđeni biciklista, sjeća se skoro svih detalja dok je nosio dres prvog tima nekadašnjeg evropskog šampiona.

- Sjećam se debija u prvom timu u kupu protiv Slavije, ovdje u Boriku. Poslije je došao Olimpijakos i onda je sve išlo samo od sebe - istakao je Perić.

Prije odlaska u Sloveniju ostala je još jedna utakmica koju će odigrati u dresu Borca, prvenstvena protiv Bosne u Visokom.

- Želim da je odigram maksimalno, da u velikom stilu stavim tačku na vrijeme provedeno u Borcu. Pa onda da se malo odmorim i idem gore. Očekujem da odradim dobre pripreme sa Celjem i da spreman uđem u novu sezonu. Želim da zadržim isti odnos prema obavezama kao i ovdje, ove tri godine. Želim svaki dan da napredujem i kao čovjek i kao rukometaš. Rezultat će doći. Dobio sam priliku i na meni je da je iskoristim - dodao je Perić.

Mladi as je s reprezentacijom BiH izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Vjeruje da će na tom takmičenju u konkurenciji Švedske, Holandije i Gruzije u grupi E on i njegovi saigrači ostaviti dobar utisak.

- Malo ko je to očekivao od nas, ali uspjeli smo kao drugoplasirani da odemo na EP. Dobili smo zanimljivu grupu. Ima ekipa s kojima možemo igrati, mislim da nismo autsajderi. Vidjećemo šta će biti - zaključio je Perić.

Leotar u Evropi

Rezultati 29. kola: Kakanj - Gračanica 15:39, Borac  - Sloboda 27:25, Maglaj - Bosna 33:26, Sloga - Leotar 35:30, Gradačac - Iskra 35:31, Goražde - Izviđač 38:29, Hercegovina - Vogošća 26:26, Konjuh - Krivaja 36:33.  Plasman: Izviđač 47, Vogošća 41, Leotar 39, Gračanica 37, Sloboda 37, Maglaj 35, Sloga 34, Konjuh 33, Krivaja 31, Borac 31, Goražde 29, Hercegovina 26, Iskra 18, Gradačac 12, Bosna 11, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana