Luka Perić, rukometaš Celja, za “Glas Srpske”: Radom do velikih stvari

Dejan Kondić
Luka Perić, rukometaš Celja, za “Glas Srpske”: Radom do velikih stvari

CELjE - Rukometaši Celja sutrašnjom utakmicom protiv Trebinja otvaraju novu sezonu u šampionatu Slovenije. Od ovog ljeta dio ekipe “pivara” je i Banjalučanin Luka Perić.

Mladi desnokrilni igrač je sa svojim saigračima već osvojio svoj prvi trofej, u pitanju je Superkup Slovenije. Jeruzalem Ormož nije mogao da pruži jači otpor timu Alema Toskića. U razgovoru za “Glas Srpske” Perić ističe da je odlazak u grad rukometa bio pun pogodak.

- Super su me primili, sve mi je potaman. Mali je grad, sve je nadohvat ruke, momci su sjajni. Trener i treninzi su odlični. Zasad nemam nikakvih zamjerki. Na meni je da treniram i maksimalno se uklopim. Samo Celje je odlična sredina za razvoj mladih igrača. Srećan sam što sam dobio priliku da budem dio ove ekipe. Na meni je samo da radim i siguran sam da ću napraviti velike stvari u karijeri. Ako budem slušao trenere i saigrače i radio ono što mi se kaže, ako svaki dan budem bio bolji nego minuli biće sve dobro - rekao je Perić.

Trener Alem Toskić ima ogromno povjerenje u mladog Banjalučanina. Daje mu dobru minutažu i on je projekat “pivara” za budućnost. Perić je svjestan prilike koja mu se ukazala.

- Relativno skoro sam stigao, dobro sam se uklopio, još hvatam sistem igre. Međutim, ono što sam učio primjenjujem ovdje i još čekam da to sve legne stoprocentno. Mlada smo ekipa s prosjekom od 22 godine, željni smo dokazivanja trčanja rivalima u leđa i da dajemo brze golove - naglasio je Perić.

Mladi as dodatno je skautima velikih timova “zapao za oko” na međunarodnom TV turniru šampiona u Doboju. Pogotovo se istakao protiv evropskog prvaka Barselone, gdje je briljirao.

- Velika je stvar igrati protiv prvaka Evrope, jer rijetke su šanse da se odmjerimo s njima. Odigrao sam skoro 50 minuta protiv njih u Doboju. Iskoristio sam je, po opštim ocjenama dobro, na meni je da svaku šansu čvrsto zgrabim - zaključio je Perić.

Borac

Luka Perić ne propušta da isprati rezultate i igre Borca na pripremama, naravno u skladu sa svojim obavezama u Celju.

- Trudim se da saznam kako momci igraju na ovim pripremama. Radujem se svim njihovim pobjedama i mislim da mogu puno sa novim trenerom Irfanom Smajlagićem - rekao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana