Luka Perić, rukometaš Borca; Ključ uspjeha je jaka odbrana

Darko Dragičević
Luka Perić, rukometaš Borca; Ključ uspjeha je jaka odbrana

BANjALUKA - Rukometaši Borca će u derbiju 18. kola prvenstva BiH ugostiti lidera i velikog rivala, Izviđač iz Ljubuškog.

Biće ovo duel ekipa koje osvajaju titule šampiona još od 2012. godine i dominiraju u ovom sportu, tako da se očekuje pravi derbi. Nakon lošijeg prvog dijela Banjalučani su vezali dva trijumfa i podigli samopouzdanje pred ovaj meč.

Krilo Luka Perić ističe da jedva čeka duel sa kvalitetnim protivnikom.

- Pravi derbi nas očekuje u “Boriku”. Već godinama smo ljuti protivnici i ekipe koje se bore za titulu šampiona. Izviđač se ove sezone odvojio, lider je u šampionatu, dok smo mi platili ceh lošim partijama u prvom dijelu sezone, tako da nismo u vrhu. Ipak, dobro smo ušli u drugi dio prvenstva, vezali smo dvije pobjede i želimo da tako i nastavimo u derbiju. Ono što je jasno je da nam ove pobjede ništa ne znače ako ne slavimo protiv Izviđača. Tada bismo uhvatili priključak za vrhom - istakao je krilo Luka Perić.

Dvije mlade ekipe gaje sličan stil igre, a Perić zna kako da zaustave rivala.

- Izviđač igra zaista brz rukomet, pokazali su to i na otvaranju drugog dijela. Sjajni su u tranziciji, gdje znaju da kazne tehničke greške rivala. Zbog toga moramo da pazimo na ovaj segment igre i da im smanjimo mogućnost za postizanje laganih golova iz polukontre i kontre. Ako ih zaustavimo u tranziciji, onda možemo da se nadamo uspjehu i trijumfu u derbiju - rekao je on.

Jedan segment će odlučiti o pobjedniku.

- Ključ svega će biti odbrana. Protiv Leotara smo pokazali da možemo kvalitetno da odigramo i to moramo da ponovimo protiv lidera. Ako odigramo defanzivu kako treba, napad će sigurno doći. I dalje imamo problema sa povredama, jedva čekamo da se kompletiramo ne samo zbog utakmica gdje bismo proširili rotaciju već i zbog samih treninga. Takođe, pozivam publiku da dođe i da nam pomogne da nastavimo uspješan niz u drugom dijelu prvenstva. Tribine protiv Leotara su bile dobro ispunjene pa se nadam da ćemo i protiv Izviđača uz sebe imati naše navijače - dodao je Perić.

Parovi 18. kola: subota: Kakanj - Iskra (16), Gračanica - Bosna (18), Sloga - Krivaja (18), Gradačac - Konjuh (19), Maglaj - Vogošća (19), Goražde - Hercegovina (19), Borac - Izviđač (20).

Malivojević se vraća

Pivot Nikola Malivojević bi uskoro trebalo da se priključi ekipi i da već naredne sedmice krene sa nesmetanim radom. Njegov povratak mnogo će značiti stručnom štabu jer je riječ o igraču koji je bio među nosiocima tokom jesenjeg dijela sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana