Luka Lugonja žali se da je banjalučki klub zapostavljen: Orlovima potrebna pomoć institucija

Milan Zubović
Luka Lugonja žali se da je banjalučki klub zapostavljen: Orlovima potrebna pomoć institucija

BANjALUKA - Košarkašice Orlova bilježe uspjeh za uspjehom na terenu dok van terena uprava kluba vodi veliku bitku da ekipi obezbijedi nesmetan rad.

Predsjednik kluba Luka Lugonja požalio se na situaciju u kojoj se nalaze i tvrdi da mu nedostaje više podrške nadležnih institucija, koju zaslužuju kao najbolja ekipa iz Banjaluke koja je ujedno šampion BiH te osvajač kupova BiH i Republike Srpske.

- Brojni su problemi sa kojima se susrećemo, prije svih finansijski, jer u ovom vremenu sponzori nisu zainteresovani da pomognu ženskoj košarci. Čudim se kako uspijevamo da na vrijeme izmirimo sve obaveze i pored smanjenog budžeta i ove sezone “kraći” smo za 25.000 maraka. To nas je natjeralo da na utakmice idemo privatnim vozilima, jer nas iznajmljivanje autobusa mnogo košta i za to nemamo novca. Dogovorimo se ko će voziti ekipu, a često smo to sekretar kluba Boro Svitlica i ja, kao i neki naši prijatelji koji nam se u posljednji čas nađu pri ruci. To je samo jedan od problema sa kojim se suočavamo i zaista se trudimo da to ne utiče na naše košarkašice - istakao je Lugonja.

Ogorčen je na Ministarstvo civilnih poslova BiH, koje ne želi pomoći šampionu, a kao primjer naveo je situaciju iz Sjeverne Makedonije.

- Makedonski predstavnik WABA Basket Kam od države dobije 50.000 evra za nastup u regionalnom takmičenju, dok mi ne dobijemo ni marke, a moramo da predstavljamo BiH koja nam ne pomaže. S druge strane, smanjena nam je pomoć iz Republike Srpske i to kada želimo da napadnemo Fajnal for WABA lige. Realno gledajući, prezadovoljni smo rezultatima koje postižemo ove sezone. Bez premca smo u BiH, dok smo plasmanom u drugu rundu WABA lige ostvarili prvenstveni cilj i želimo biti među prve četiri. Za to nam nedostaje jedno kvalitetno pojačanje, odnosno mogućnost rotacije, kojom ne bismo gubili na tempu igre, što trenutno nemamo u sadašnjem timu - izjavio je Lugonja.

Orlovi su upisali sedam pobjeda i tri poraza u prvoj fazi takmičenja pa će u Superligu prenijeti devet bodova. Protivnici u Superligi biće im ekipe iz grupe B Montana (8-2), Celje (8-1), Plamen (7-3) i Badel (4-6).

Liga BiH

Orlovi nemaju poraza u Ligi BiH, gdje su nanizali sedam trijumfa, a posljednji je ostvaren u osmom kolu protiv Konjica na gostovanju sa 72:41. Banjalučanke nisu imale težak posao da dođu do trijumfa, a domaćin je ubacio samo jedan poen u trećem periodu igre. Najbolja kod pobjednica bila je Milica Zeljković sa 17 poena, Nataša Šobot dodala je 16, a Vladinka Erak 14. Ostali rezultati: Igman - Jedinstvo 87:55, Čelik - Mladi Krajišnik 79:72. Banovići - Plej of, Lavovi - Leotar 03 (igrano sinoć). Slobodan Feniks. Plasman: 1. Orlovi 7-0, 2. Čelik 6-2, 3. Plej of 6-1, 4. Banovići 5-1, 5. Feniks 4-3, 6. M. Krajišnik 2-6, 7. Leotar 03 3-3, 8. Lavovi 3-3, 9. Jedinstvo 2-5, 10. Konjic 1-7, 11. Igman 0-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana