Luka Jovanović, košarkaš Budućnosti: Nema euforije, želimo trofej

Darko Dragičević
Luka Jovanović, košarkaš Budućnosti: Nema euforije, želimo trofej

BIJELjINA - Proteklo kolo u prvenstvu BiH obilježio je košarkaš Budućnosti Luka Jovanović. U pobjedi nad Leotarom u Trebinju rezultatom 92:80 pomenuti igrač imao je sjajan učinak, 27 poena i šest skokova.

Jovanović ističe da je trijumf veoma važan, ali da zasluga ide kompletnom timu koji je od početka do kraja slušao stručni štab i čekao svoju šansu da dođe do prednosti.

Budućnost je u posljednjoj četvrtini uspjela da napravi preokret.

- Igrali smo pametno od početka i znali smo šta želimo u Trebinju. Leotar je odlično odigrao prvi dio meča, ali nismo padali uprkos njihovom vođstvu. Bili smo strpljivi i držali smo kontinuitet u odbrani i napadu. Leotar je imao kratku rotaciju i znali smo da će u jednom momentu morati da počnu promašivati zbog velike potrošnje. Upravo to se i desilo u posljednjem periodu kada se uvukla nervoza u njihov tim, što smo iskoristili. Odigrali smo odlično u odbrani te uspjeli da slomimo rivala odbranom i skokom - istakao je najefikasniji igrač utakmice u Trebinju.

Za košarkaše iz Bijeljine nema odmora. Već sutra slijedi finale Kupa Republike Srpske. Budućnost će biti u prilici da nakon šampionske titule u Republici Srpskoj dođe do još jednog trofeja. Rival im je Borac koji brani trofej osvojen prošle sezone. Takođe, ova dva kluba su već odigrala jedan meč u Banjaluci u okviru Lige BiH, kada je domaći tim slavio u dramatičnom finišu sa 99:94.

- Nema euforije, jednostavno smo koncentrisani na finale. Želimo da u Banjaluci odigramo još jedan meč, pokušamo da pobijedimo i osvojimo novi trofej. Igrali smo već protiv Borca, odigrali smo dobru utakmicu u “Boriku” gdje su nas oni dobili u finišu bukvalno na jednu loptu. Mislim da im možemo adekvatno parirati. Ako izađemo koncentrisani i sa željom koju smo imali protiv Leotara vjerujem da možemo odigrati dobar meč i doći do trofeja - poručio je Jovanović.

Finale Kupa Republike Srpske je u srijedu, u 17 časova, u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Učinak

Jovanović ove sezone prosječno provodi 23,22 minuta na parketu, tokom kojih bilježi 12,9 poena, 4,4 skoka i dvije asistencije. Budućnost igra debitantsku sezonu u Ligi BiH i nakon 15. kola drži četvrto mjesto na tabeli s deset pobjeda i pet poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana