Mlade snage donijele uspjeh Lokomotivi iz Brčkog

Darko Dragičević
Mlade snage donijele uspjeh Lokomotivi iz Brčkog

BRČKO - Kvalitetan i predan rad na kraju uvijek donese rezultat. Pokazali su to na najbolji način mladi rukometaši Lokomotive iz Brčkog koji su se vratili u Prvu ligu Republike Srpske.

Ekipa je prije nekoliko godina praktično bila ugašena, igrači su se rasuli po brojnim klubovima, ali to nije obeshrabrilo rukometne entuzijaste.

Tako je na startu ove sezone brigu o seniorskom timu (iako je u njemu najmanje seniora) preuzeo Radomir Prajo, koji se istakao radeći sa mlađim kategorijama, kada je bio pomoćnik trenerima dok se ekipa takmičila u Premijer ligi BiH.

Lokomotiva je okupila mlade igrače iz Brčkog, samo su dva prvotimca starija od 21 godine i napredovala je korak po korak, da bi na kraju uspjela da osvoji titulu i da se vrati u Prvu ligu Republike Srpske. Na polusezoni su vratili svojih pet igrača, između ostalog Eldina Volodera, Nikolu Jelisića i stvoren je tim koji je dokazao kvalitet.

- Ponosni smo na činjenicu da je ovaj tim koji je osvojio prvo mjesto satkan od naših mladića i da u svom sastavu ima samo dva starija igrača od 21 godine. Zaista smo kvalitetno radili u proteklom periodu i na kraju smo to naplatili povratkom u Prvu ligu Republike Srpske. U finalu smo savladali Teslić koji je značajno iskusnija ekipa. Ipak naša mladost, dobra fizička pripremljenost su nam donijeli pobjede, pa smo uspješno prošli baraž. Na početku sezone nisam baš bio voljan da preuzmem seniorsku ekipu, ali moram da priznam da je bilo uživanje raditi sa ovim mladim momcima. U finalu smo uz uvažavanje rivala pokazali da smo kvalitetnija ekipa, posebno u drugom meču gdje smo imali veliku prednost i na kraju zasluženo se vratili u Prvu ligu - ističe trener Lokomotive Radomir Prajo.

Inače Brčko je godinama važilo za rasadnik talenata, čiji su rukometaši dolazili i do reprezentacije.

- Naša je želja da i u Prvoj ligi Republike Srpske okosnicu čine naši igrači. Možda ne svi koji su ostvarili ovaj uspjeh jer je jasno da su dobrim partijama skrenuli pažnju i jačih klubova. Međutim, želimo da nastavimo u istom ritmu. Vjerujem da će biti i pojačanja, ali naša je želja dodatna afirmacija naših rukometaša. Imamo potencijal, dobar rad i sve to nas obavezuju da nastavimo ovim putem i da u skorijoj budućnosti opet stvaramo igrače za još kvalitetnije klubove i reprezentacije - dodao je Prajo.

Talenti

Brčko je posljednjih godina bilo i te kako poznato po stvaranju rukometaša. Tako su samo u skorije vrijeme iz Brčkog odlazili u jače klubove Neven Stjepanović, Kosta Savić, Goran Šarenac, Luka Đorđević, Njegoš Đukić, Šerif Barjaktarević i još mnogi koji su igrali Premijer ligu BiH te takmičenja u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana