Leotar započeo pripreme za nastavak sezone: Na prozivci 24 fudbalera

 Darko Pašagić
Leotar započeo pripreme za nastavak sezone: Na prozivci 24 fudbalera

TREBINjE - Fudbaleri Leotara počeli su pripreme za drugi dio sezone, a šefu stručnog štaba Marku Maksimoviću i njegovom stručnom štabu odazvala su se 24 fudbalera, koji su na stadionu “Police” odradili prvi trening.

Igračima se obratio predsjednik Upravnog odbora Rajko Mičeta, koji je poželio srećne praznike i pripreme bez povreda, te naglasio da je cilj i dalje ostao isti, a to je opstanak u Premijer ligi.

- Budite sigurni da će biti još teže nego jesenas. Do kraja ima još 14 kola, svi nas mnogo ozbiljnije shvataju nego što je jesenas bio slučaj, najprije zahvaljujući igrama i rezultatima koje ste napravili - naglasio je Mičeta.

Maksimović je igrače upoznao sa planom rada i rasporedom prijateljskih utakmica.

- Drago mi je da su sa nama svi igrači na koje računamo i, koliko mogu da vidim, svi su u “dobrom stanju”. Tu su sa nama povratnik Andrej Đurić, koji je bio moja želja, te novi igrač Amar Tahrić, koji dolazi iz Češke, a koga odlično poznajem kroz rad u Borcu, kako u prvom timu, tako i omladinskim selekcijama. Radićemo u Trebinju do 30. januara, kada ćemo deset dana otići na pripreme u Metković. Poslije toga posljednjih sedam, osam dana pred takmičarske utakmice odradićemo u Trebinju. Moramo da ostanemo fokusirani kao što smo bili na kraju prošle polusezone. Mnogo toga dobrog smo napravili, ali nas čeka još mnogo teškog posla da bismo ostvarili naš cilj. Sigurno će doći još pojačanja, a u fokusu su nam mladi igrači - istakao je Maksimović.

Prvu prijateljsku utakmicu Leotar će odigrati 21. januara protiv Sutjeske iz Foče, a na pripremama u Metkoviću protivnici će biti Mladost Ždralovi, Neretva Metković, te najvjerovatnije jedan hrvatski superligaš ili prvoligaš. Leotar prvu takmičarsku utakmicu igra 18. februara, kada u okviru osmine finala Kupa BiH gostuje kod Željezničara, a prvi susret u Premijer ligi na rasporedu je sedam dana kasnije u Posušju.

Igrači

Prvom treningu prisustvovali su: golmani: Dušan Puletić, Risto Perišić, Nikola Šarović i Obren Bejatović, te igrači: Đoko Milović, Matija Glogovac, Dejan Uzelac, Marko Čubrilo, Denis Stojković, Zoran Milić, Haris Handžić, Ognjen Todorović, Miloš Aćimović, Darko Đajić, Marko Perišić, Mihajlo Cmiljanović, Mahir Karić, Andrej Đurić, David Čavić, Filip Kolak, Aleksa Medan, Aleksa Spaić, Boban Georgiev i Amar Tahrić. U stručnom štabu nije bilo promjena, tako da će treneru Marku Maksimoviću pomagati: Oleg Ćurić, Damir Memišević, Anel Ramić, trener golmana Boško Milenković i kondicioni trener Srđan Kuljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana