Leotar u dvomeču drugog kola EHF Evropskog kupa na svom terenu dočekuje Tenaks Dobele

Dejan Kondić
Foto: Arhiva

TREBINjE - Rukometna euforija ponovo drma Hercegovinu. Rukometaši Leotara večeras od 20 časova i u nedjelju od 19 biće domaćini letonskom Tenaks Dobeleu, u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa.

U dvoranu „Miloš Mrdić”, na megdan izabranicima Dragiše Koraćevića dolazi ekipa koju su „plavo-bijeli” prošle godine eliminisali u istoj rundi EHF Evropskog kupa.

Tada su rukometaši Leotara oba puta slavili, kao domaćini sa 24:22, dok su u revanšu bili za nijansu ubjedljiviji 29:26.

- I mi i oni smo značajno promijenili ekipe, uz dodatak da su oni zadržali nosioce igre od prošle godine. Tu je i dalje reprezentativni čuvar mreže Arturs Kugis, sva tri beka od prošle godine Nils Krejbergs, Nikita Pačenko, Karlis Krumins, tu je i pivot Antons Sulejko, te oba krila... Prošle godine prvi put su osvojili Baltičku ligu, pored domaćeg šampionata, tako da ovdje sigurno nisu došli turistički. Žele sigurno da nam se revanširaju za eliminaciju od prošle godine - rekao je Koraćević.

Očekuje iskusni stručnjak i veliku pomoć sa tribina. Trebaće njegovim momcima vjetar u leđa, da zadrže koncentraciju i da daju sve od sebe, jer u 48 sati ih očekuju dvije jako izazovne utakmice. Koraćević je siguran da će to trebinjska publika prepoznati.

- Momke Evropa posebno inspiriše, pogotovo kad te utakmice igramo u našoj dvorani, tada daju i preko svojih mogućnosti. Iskreno, nije lako igrati u ritmu srijeda-subota. I prošle godine smo subotom odlično igrali evropske utakmice, da bismo već u srijedu malo pali, jer smo se potrošili. Ispraznimo se i emotivno i fizički, što je normalno i ljudski. Međutim momci će sigurno dati sve od sebe u ove dvije utakmice, iako se nije lako regenerisati u manje od 48 sati. Večeras je samo prvo poluvrijeme, tek u nedjelju će pasti odgovor na pitanje ko će u treće kolo EHF Evropskog kupa. Nadam se da ćemo to biti mi i da ćemo zajedno slaviti sa našim navijačima, a ne sumnjam da će nam biti igrač više - zaključio je Koraćević.

Knežević: Navijači, dođite

Optimisti su i igrači Leotara. Jedan od najjačih aduta Trebinjaca u predstojećem dvomeču biće iskusni čuvar mreže Miloš Knežević.

- Dobro znamo protiv koga igramo, tako da ne bi trebalo da bude iznenađenja. Daćemo sve od sebe u ove dvije utakmice, da odigramo najbolje i prođemo dalje. Zato pozivam sve navijače da dođu i podrže nas u što većem broju, jer nam je njihova podrška stvarno neophodna - istakao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana