Leotar sanja novo čudo: Trebinjski klub dočekuje češku Karvinu (19 časova)

Darko Dragičević
Leotar sanja novo čudo: Trebinjski klub dočekuje češku Karvinu (19 časova)

TREBINjE - Rukometaši Leotara nastavljaju svoju bajku. U prvom meču trećeg kola EHF Evro kupa Trebinjci će na svom parketu ugostiti češki tim Karvina(19 časova) sa željom da ostvare što bolji rezultat za revanš.

Ekipa sa nestrpljenjem čeka nova iskušenja na međunarodnoj sceni. Nakon što su uspješno eliminisali letonski Tenaks Dombele i prošli “evropsko krštenje” Hercegovci se nadaju da će uz podršku publike napraviti još jedan dobar rezultat.

Stručni štab na čelu sa trenerom Dragišom Koraćevićem analizirao je igru rivala i vidio njihove prednosti i mane.

- Karvina je ekipa sastavljena od domaćih igrača, među kojima je i nekoliko reprezentativaca ove zemlje (Solak, Uzek, Mokros), što pokazuje da su veoma kvalitetan i opasan protivnik. Tu je takođe i rukometaš iz Srbije Dušan Živanov, koji je nastupao za Gračanicu i koji dobro poznaje našu ligu. Veoma su iskusna ekipa koja je svake godine u vrhu domaćeg šampionata, a takođe imaju i odlične rezultate na evropskoj sceni. Prošle godine su došli do četvrtfinala EHF Evropa kupa i tako pokazali svoju snagu. Imaju iskustvo u ovakvim mečevima, ali u prvom meču igramo na domaćem parketu i uradićemo sve da ostvarimo povoljan rezultat - istakao je mladi bek Božo Tepić.

Leotar je za premijerni nastup napravio spektakl, a sada se nadaju još većoj podršci navijača.

- Klub je uradio sve da bi i ovaj meč protekao u najboljem redu. Vidim po atmosferi u gradu da ćemo imati veliku podršku, većina karata je rasprodata i očekujemo da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Imali smo sjajnu podršku na prošloj utakmici vjerujem da će ovaj put biti još bolje, jer su svi uz nas i da će publika biti naš osmi igrač, koji će nas nositi do novog podviga - dodao je Tepić.

Leotar nije napravio dobru uvertiru za ove mečeve, jer u prvenstvu BiH nisu uspjeli da savladaju Slogu i Gračanicu na svom parketu. Ipak te mečeve moraju što prije da zaborave.

- Imali smo ogromnu želju da pobijedimo Gračanicu i možda smo baš zbog te želje i izgubili. Žurili smo i jurili rezultat pa smo tako napravili i dosta grešaka. Nadam se da ćemo zaboraviti poraz od Gračanice, koji nas je sigurno uzdrmao, ali nema vremena za gledanje nazad nego naprijed - dodao je mladi bek na kraju.

Česi u naletu

Češka ekipa Karvina je u seriji odličnih rezultata. Naime, vezali su sedam mečeva bez poraza, a u domaćem prvenstvu se nalaze na drugom mjestu sa skorom od 11 pobjeda uz jedan remi i poraz. U drugom kolu EHF Evro kupa su eliminisali austrijski AON Fivers. Česi su slavili u prvom duelu 32:26, dok su u revanšu doživjeli poraz 28:34. Na kraju su prošli dalje nakon boljeg izvođenja sedmeraca 4:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana