Leotar održao rukometnu lekcija Borcu

Darko Dragičević
Leotar održao rukometnu lekcija Borcu

TREBINjE - Rukometaši Leotara odigrali su sjajan derbi protiv banjalučkog Borca u 15. kolu prvenstva BiH i zasluženo slavili 32:24 te najavili kvalitetnija izdanja u nastavku lige.

Od starta je ekipa Dragiše Koraćevića bila u vođstvu, diktirala ritam i igrala veoma kvalitetno u odbrani. U napadu su bili efikasni i Banjalučani nijednog momenta nisu uspjeli da opasnije zaprijete tokom duela.

Trebinjci su gotovo čitav meč imali značajnu i sigurnu prednost koju nisu ispuštali. Odigrali su jako svih 60 minuta i pokazali da će u drugom dijelu prvenstva biti puno opasniji protivnik.

Sjajnu partiju pružili su golmani Miloš Knežević i Veselin Savović, dok su najefikasniji bili Vladimir Stanković i Marko Parežanin sa po sedam golova. Na drugoj strani Vladan Đurđević i Andrej Klimavec su imali po pet golova.

Jedan od najefikasnijih igrača na utakmici Marko Parežanin ističe da je derbi ispunio očekivanja.

- Odigrali smo zaista kvalitetan derbi. Presudila je naša velika želja za pobedom. Ušli smo u meč veoma motivisano, borbeno i to se osjetilo, jer smo rano stekli prednost. Igrali smo veoma kvalitetno čitavim tokom utakmice. Bili smo stalno u prednosti i zasluženo smo pobijedili. Sigurno da će nam ovaj trijumf donijeti samopouzdanje za nastavak lige i da želimo da ponovimo ovako dobre partije. Želim da zahvalim i našoj publici koja nam je dala ogromnu podršku tokom meča i izvukla iz nas maksimum - istakao je Parežanin za “Glas Srpske”.

Trener Dragiša Koraćević imao je puno razloga za zadovoljstvo nakon duela. Njegova ekipa je delovala odlično, igrala je jako u odbrani i raspoloženo u napadu.

Novi igrači Željko Šukić i Nikola Jovanović su takođe pokazali da će biti prava pojačanja za ekipu.

- Na ovoj utakmici se pokazalo sve ono dobro što smo radili u pripremnom periodu. Vidio se taj trud koji smo napravili. Igrači su odigrali odličan meč i zaslužuju sve čestitke za pobedu. Novi igrači su se odlično uklopili i brzo snašli, tako da su dali veliki doprinos pobjedi. Nastavljamo da kvalitetno radimo sa željom da i u nastavku pružamo ovakve partije - istakao je trener Koraćević.

U ovom kolu još Sloga je savladala Konjuh (Miličević 11, Stanković osam golova), iako je nastupila bez Bojana Tulendića i Milutina Bogdanovića. Hercegovina je poražena na gostovanju u Čapljini, kojoj su to prvi bodovi u šampionatu.

Poraz Hercegovine

Rezultati 15. kolo: Sloga - Konjuh 37:34, Goražde - Maglaj 38:30, Čapljina - Hercegovina 31:28, Leotar - Borac 32:24, odgođeno Sloboda - Krivaja, Izviđač - Čapljina. Slobodna Gračanica. Plasman: Izviđač 22, Gračanica 21, Borac 19, Vogošća 17, Leotar 14, Krivaja 13, Konjuh 13, Sloboda 12, Maglaj 10. Goražde 9, Hercegovina 8, Čapljina 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana