Leotar lupio novi šamar Borcu

D.R.
Leotar lupio novi šamar Borcu

NOVI GRAD - Fudbaleri Leotara napravili su veliko iznenađenje pošto su u prvom meču sedmog kola Premijer lige savladali Borac sa 1:0 u Novom Gradu.

Gol za pobjedu Trebinjaca postigao je iskusni Ognjen Todorović koji je iskoristio grešku Gorana Zakarića i majstorski savladao Bojana Pavlovića u 44. minutu.

Sve prije i poslije toga pripalo je Banjalučanima, koji su imali inicijativu, čak i nekoliko dobrih prilika, ali i one rijetke izrazite osujetio je golman Leotara Dušan Puletić. Korak naprijed, nazad dva.

Tako bi se u najkraćem mogla opisati sezona Banjalučana do sada.

Tek što se činilo da su koliko-toliko stabilizovali formu uslijedio je novi bolan šamar i to od ekipe koja je formirana prilično kasno i koja samo ima ambiciju da "preživi" u eliti.

Nema sumnje da će im ova tri boda izuzetno mnogo značiti u tim nastojanjima, naročito što usljed promjene domaćinstva vjerovatno nisu sa mnogo nadanja doputovali u Novi Grad. Ipak, na "Mlakvama" su odigrali na jedini mogući način da bi se suprotstavili favorizovaom rivalu.

Trener Marko Vidojević opredijelio se za defanzivnu taktiku, postavio dva bloka ispred gola sjajnog Puletića, čekajući da iz kontranapada ugrozi gol Banjalučana. U odbrani su uspjeli da zatvore sve prilaze, dok su u samom finišu prvog poluvremena dočekali svoj renutak.

Todorović je prihvatio Zakarićev poklon i sa ivice šesnaesterca poslao neodbranjiv šut u suprotne rašlje Pavlovićevog gola. Pokušao je Nenad Lalatović da osvježi ekipu, relativno rano napravio svih pet izmjena, ali to nije donijelo veliki boljitak. Baš kao i u većem dijelu sezone Borac se mučio, nedostajao je posljednji pas prema napadačima Jovi Lukiću i Momčilu Mrkaiću, a sve se uglavnom svodilo na bezuspješna ubacivanja sa strane.

Drugi uzastopni poraz niko nije očekivao naročito poslije dva trijumfa i sigurno je stvorio glavobolju Lalatoviću i njegovom stručnom štabu.

Sa druge strane, čini se da je Leotar izvukao maksimum iz sedam mečeva s obzirom da je šest odigrao na gostujućim terenima, te imao problema sa povredama. Borac sada ima deset bodova iz sedam utakmica, a Trebinjci tri manje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana