Leotar juri prvu pobjedu

Darko Dragičević
Leotar juri prvu pobjedu

TREBINjE - Derbi četvrtog kola Premijer lige BiH za rukometaše biće igran u Trebinju, gdje će se sastati dvije ekipe koje su prošle prva kola u evropskim takmičenjima Leotar i Sloboda.

Trebinjski klub je u dva do sada odigrana meča bez pobjede, tako da ima veliki pritisak i želju da ostvari prvi trijumf u domaćem prvenstvu. Na drugoj strani i Tuzlaci su ekipa koja je ostvarila u tri meča po jednu pobjedu, remi i poraz.

Sloboda je mlada ekipa koja voli brzu igru i na to je stručni štab obratio posebnu pažnju.

- Sloboda je jedna mlada ekipa koja je napravljena za sami vrh i to su pokazali prolaskom u narednu fazu u evropskim takmičenjima, ali i utakmicama u prvenstvu. Dolaze da se nadmeću, vole da igraju veoma brzo, ali smo se i mi spremili za njih. Sigurno je da ćemo dati maksimum da bismo ostvarili prvu pobjedu u šampionatu - istakao je trener Leotara Dragiša Koraćević.

Narednog protivnika najbolje poznaje Marko Mišetić. Krilni igrač je u Trebinje došao upravo iz Tuzle , tako da zna većinu igrača te sistem rada trenera Mirka Mikića.

- Sloboda je izuzetno mlada ekipa, ali veoma ambiciozna. Možda i jedna od najambicioznijih timova u ovoj sezoni. Vole brzu igru, imaju kvalitetne igrače. Spremali smo se za njih i prošle sedmice, ali je tada sve odgođeno silom prilika zbog tragičnih poplava. Tako da smo imali dodatno vrijeme da se upoznamo i da ih analiziramo. Uz uvažavanje rivala smatram da smo mi kvalitetnija ekipa i da se u svojoj dvorani pitamo za sve. Ako budemo pravi i ispoštujemo ono što smo se dogovorili, vjerujem da možemo da ostvarimo prvu pobjedu - istakao je Mišetić.

Parovi: 4. kola: Subota, 19 časova: Leotar - Sloboda, Sloga - Čelik Junior, Izviđač - Konjuh, Krivaja - Višegrad HED, Goražde - Maglaj, Bosna - Vogošća, 19.30 Borac - Gračanica.

Parovi lige BiH za rukometašice: subota, 18 časova: Grude - Goražde, Izviđač - Sloga 2013, Krivaja - OŽRK Krajina, odgođeno Knežopoljka - Hadžići, ranije odigrano Borac - Zrinjski 42:24.

U srijedu novi meč

Pred rukometašima Leotara je izuzetno naporan period. Naime Trebinjci će nakon ovog duela već u srijedu imati zaostali meč protiv Konjuha na svom parketu. Zatim će imati nova iskušenja na evropskoj sceni i sigurno je da moramo dobro da se pripreme za sve obaveze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana