Leotar hvata priključak za vrh

Darko Dragičević
Leotar hvata priključak za vrh

TREBINjE - Rukometaši Leotara prekinuli su seriju od četiri vezana poraza i na svom parketu savladali Konjuh iz Živinica sa 31:26 (13:10).

Trebinjci su ostvarili siguran trijumf i vratili se u borbu za vrh u šampionatu BiH. Pitanje pobjednika nijednog momenta se nije postavljalo, a sjajnu partiju pružio je trio Marko Parežanin sa 10, Vladimir Stanković sa osam te Nemanja Dimitrijević sa sedam golova.

Ono što može da raduje stručni štab su sve bolje partije mladih rukometaša, koji su uspjeli da se nametnu u proteklom periodu. Tako je u prvi plan u nekoliko posljednjih mečeva iskočio krilo Marko Parežanin.

- Imali smo kratak rok za spremanje utakmice, ali velika želja i borbenost ekipe su presudile da prekinemo niz poraza. Ovo je za nas veoma važan trijumf da se vratimo na pobjednički put. Odigrali smo dobar meč u kojem smo stekli prednost, koju smo uspjeli da sačuvamo do kraja - istakao je Parežanin za “Glas Srpske”.

Mladi rukometaš je dobio veću minutažu u posljednjim mečevima i u potpunosti je opravdao povjerenje trenera Dragiše Koraćevića.

- U svakoj utakmici dajem maksimum i nastojim da iskoristim svaku šansu koju dobijem. Nekoliko posljednjih mečeva sam odigrao na veoma dobrom nivou, stekao sam samopouzdanje i sad nastavljam sa dobrim radom i želim da i u nastavku sezone pružim još bolje partije - dodao je Parežanin.

Leotar je ove sezone ostvario istorijski uspjeh, plasman u Evropu, gdje je prošao drugo kolo i savladao letonski Dombele, dok je češka Karvina ipak bila jača.

- Za nas je igranje u Evropi bilo nezaboravno iskustvo. Odigrali smo četiri veoma kvalitetna meča i pokazali da imamo šta da pokažemo i u međunarodnim takmičenjima. Zato želimo da taj uspjeh ponovimo i ove sezone i da opet izborimo Evropu, to su neke moje lične i klupske ambicije - dodao je Parežanin.

Zaboravili na umor

Iza rukometaša Leotara je izuzetno naporan mjesec u kojem su non-stop igrali u ritmu srijeda - subota. Obaveze u Evropi uzele su danak pa su u proteklom periodu igrali i nekompletni zbog povreda.

- Bilo je zaista naporno, ali kad izađemo na parket, zaboravimo na umor i svi damo maksimum i imamo želju da dođemo do pobjede - rekao je Parežanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana