Leotar gleda ka opstanku

Milan Zubović
Leotar gleda ka opstanku

BIJELjINA - Veliki korak ka opstanku u društvu najboljih napravili su fudbaleri Leotara koji su u gostima pobijedili Radnik sa 3:1, u 30. kolu Premijer lige BiH.

Sa nova tri boda na svom kontu Trebinjci su drastično povećali šanse da i naredne sezone budu članovi elite, dok su s druge strane drastično umanjili šanse Radnika da ostanu u Premijer ligi. Novim porazom Bijeljinci su ostali na dnu tabele sa samo teoretskim šansama da se spasu do kraja šampionata. Leotar je poveo u osmom minutu preko Miljana Govedarice dok je Mario Krstovski bio precizan sa bijele tačke u 86. minutu. Nadu domaćima produžio je Ante Živković u 89. minutu, da bi Aleksa Spaić postavio konačnih 3:1 u petom minutu sudijske nadoknade vremena. Obje ekipe završile su meč sa igračem manje na terenu. Leotar je u Bijeljinu stigao sa samo 16 igrača, a od 48. minuta bio sa igračem manje dok je fudbaler Radnika zaradio isključenje u 73. minutu.

Rudar Prijedor nije uspio da pred svojim navijačima dođe do tri boda koja bi im značila u borbi za opstanak. Susret na Gradskom stadionu završen je bez golova čime su više zadovoljni gostujući fudbaleri. Domaćin je imao terensku inicijativu i nekoliko solidnih prilika za postizanje gola, ali nije uspio da nađe put do mreže gostujućeg tima. Sa jednim bodom "rudari" su ostali pretposljednji na tabeli i vodiće veliku bitku za opstanak u preostala četiri kola.

Gradski derbi Tuzle pripao je nominalno domaćem timu, Tuzla sitiju, koji je pobijedio Slobodu sa 3:0. Siti je na dobrom putu da izbori nastup u Evropi dok mnogo poznatiji tim iz "grada soli" čeka velika borba za opstanak. Do 1:0 Tuzla je došla autogolom Jusića, a Krpić je promašio penal u 45. minutu. Na 2:0 povisio je Džafić u 49. minutu i to samo 33 sekunde nakon što je ušao u igru dok je Krpić dao go­l za 3:0, a Ramić u 58. smanjio na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Džafić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana