Trener Leotara Marko Maksimović prezadovoljan: Rani pogodak presudio rivalu

Darko Pašagić
Trener Leotara Marko Maksimović prezadovoljan: Rani pogodak presudio rivalu

TREBINjE - Fudbaleri Leotara stigli su do vrijednih bodova, pošto su na “Policama” ubjedljivo savladali Tuzla siti sa 4:0.

Trebinjci su pružili briljantnu partiju protiv očajnih gostiju, a kako su igrali fudbaleri premijerligaša iz Siminog Hana možda i najbolje oslikava trenutno stanje u ekipi i pokazuje da se klub nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, te će im zimska pauza i te kako dobro doći.

Da će ovo biti sjajno izdanje trebinjskog premijerligaša vidjelo se već u drugom minutu kada je Dejan Uzelac pogodio za 1:0. Iako su rano došli do prednosti, domaći su nastavili sa pritiskom prema golu gostiju i takva igra je urodila plodom u 26. minutu kada je Mahir Karić povisio na 2:0. Četiri minuta kasnije Trebinjci su stigli i do trećeg pogotka, a strijelac je bio Boban Georgiev. Na početku drugog dijela, tačnije u 51. minutu David Čavić je postigao i četvrti pogodak za domaće, koji je ujedno bio i posljednji u ovom susretu. Ovo je bila najubjedljivija pobjeda Trebinjaca od povratka u Premijer ligu prošle sezone.

- Već na samom otvaranju meča došli smo do prednosti i to je sigurno poremetilo koncepciju protivnika. Međutim, moji igrači su stvarno pružili maksimum i zasluženo slavili visoku pobjedu - naglasio je šef stručnog štaba Leotara Marko Maksimović.

U preostala dva jesenja kola četa sa “Polica” ugostiće Borac i Sarajevo.

- Dva veoma teška susreta, ali sigurno da je ova pobjeda veliki podstrek da i u njima pružimo maksimum i favoritima pokušamo otkinuti još koji bod. Uglavnom, za igru protiv Tuzla sitija svi moji igrači zaslužuju pohvale, a izdvojio bih golmana Dušana Puletića, koji je uprkos povredi zauzeo mjesto među stativama - dodao je Maksimović.

Sloboda je u Banovićima poslije odlične igre savladala Sarajevo sa 2:0 pogocima Eldara Mehmedovića u 12. i Tarika Kapetanovića u 88. minutu i tako stigla do veoma važnih bodova u borbi za opstanak. U direktnom okršaju “davljenika” u Doboju kod Kaknja Igman i Posušje su odigrali neriješeno, 0:0, a osvojeni bod sigurno je znatno vredniji gostima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana