Lekić promotor mitinga, sprema se za Olimpijske igre

Darko Dragičević
Lekić promotor mitinga, sprema se za Olimpijske igre

BANjALUKA - Plivački miting Borac Halo grand okupiće 250 plivača iz zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Austrije i Njemačke.

Promotor takmičenja je Jovan Lekić, koji će učestovovati na Olimpijskim igrama u Parizu. Plivač Borca ima najbolji rezultat u muškoj konkurenciji i uz Lanu Pudar će predstavljati BiH na Olimpijskim igrama.

Lekić je u završnoj fazi priprema.

- Olimpijske igre su san svakog sportiste. One su vrhunac karijere i želim da uživam na njima.

To je najveće takmičenje na kojem želim da ostvarim najbolji mogući rezultat. Sad sam u završnoj fazi priprema i ovaj miting će biti pravi test za mene. 

Kraj mene je trener koji je bio na dvije Olimpijade i njegov savjet je da uživam u svakom momentu. Sigurno da će biti veliko iskustvo, rekao je Lekić.

Mladi plivač je učestovovao na Evropskom prvenstvu u disciplinama 200 i 400 metara slobodno. - Nisam zadovoljan svojim rezultatima. Sedam dana prije sam ostvario najbolji rezultat u SAD.

Nisam bio u najboljem stanju. Osjetio se umor zbog leta i posljedica promjene vremenske zone. Iskreno očekivao sam da budem bar na četvrtom mjestu ali sad nastavljam pripreme - dodao je plivač Borca. Iako je izborio olimpijsku normu Lekić je i dalje bez adekvatne podrške.

- Nemam pritiska što se tiče treninga i rezultata, a finansijska situacija je loša. Borimo se i snalazimo dok nemamo podršku nadležnih. Sigurno je da bi rezultati bili puno bolji da su nam bolji uslovi da se možemo samo tome posvetiti - dodao je Lekić.

Sportski direktor Željko Panić ističe da je zadovoljan kvalitetom mitinga. -Olimpijska je godina tako da su plivači u fazi završnih priprema i mnogi su zbog toga odustali. Oni bruse formu za Pariz. Andrej Barna je otkazao jer mu ne odgovara termin.

Ipak dolaze nam dobri plivači i biće to kvalitetno takmičenje - rekao je Panić. Takmičenja počinju oba dana kvalifikacijama u devet časova. Finala u subotu su u 17 časova dok su u nedjelju u 16.

-Predviđene su novčane nagrade za apsolutne pobjednike. Hvala svima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj miting.

Finansirao sam svoje plivače, sve je na entuzijazmu naš ali ne možemo više. Bez podrške Iako je plivač Lekić izborio Olimpijske igre za sad i dalje nema podrške nadležnih.

-Nažalost od Ministarstva sporta i kabineta predsjednika nismo dobili ni odgovor ni za miting, kao ni za finansiranje Lekić. To nam zaista nije jasno.

Nismo dobili ni čestitku. Imamo supertalentovanog plivača , velikog talenta i niko mu ne pomaže a obraćamo se na milokn strana. Nisam to Jovanu često rekao ali njegova volja i talenat su sjajni i uz dobre uslove može da napravi vrhunske rezultate - istakao je direktor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana