Poznati Kolina o najvećem trenutku karijere: Već su slavili titulu, a onda je uslijedio šok i grobna tišina

GS
Poznati Kolina o najvećem trenutku karijere: Već su slavili titulu, a onda je uslijedio šok i grobna tišina

Poznati Italijan Pjerluiđi Kolina bio je glavni arbitar na mnogo velikih utakmica i svjedočio je visokim pobjedama, ali jedna utakmica i jedan detalj su ostavili posebna trag na njega.

Mnogo legendarnih scena zabilježeno je sa autoritativnim Italijanom u glavnoj ulozi, koji je prema mišljenju mnogih najbolji sudija svih vremena. Ali kada je upitan za najveći trenutak svoje karijere, Kolina je odabrao onaj iz 1999. godine i finala Lige prvaka. Tada su na Nou Kampu igrali Bajern Minhen i Mančester junajted. 

"Bavarci" su vodili dvije minute do kraja, a onda je Junajted u sudijskoj nadoknadi postigao dva gola, preokrenuo rezultat i postao prvak Evrope.

"Bile su dvije minute do kraja utakmice. Vidio sam igrače Bajerna na klupi za rezerve kako se spremaju da slave titulu, navijači na tribinama su bili sretni što će njihov tim biti osvajač Lige prvaka.

Odjednom, Mančester je postigao dva gola u dvije minute i preokrenuo rezultat. Nikad neću zaboraviti kako su iz engleskog klluba slavili, buka je bila nevjerovatna. S druge strane, na tribinama gdje su bili Bajernovi navijači vladala je tišina kao na sahrani" prisjetio se Kolina.

Kolina je ispričao kako su fudbaleri Junajteda slavili, a onda je vidio igrača Bajerna koji je pao na zemlju.

"Prišao sam mu. Nisam znao šta drugo da mu kažem, nego "ustani i bori se, još uvijek imaš 20 sekundi". U tom trenutku vidio sam pravu stranu fudbala, život i smrt na jednom stadionu, ljude koji su luđački slavili i ljude koji su bili očajni" rekao je Kolina, prenosi Avaz.

Inače, Bajern je poveo u 6. minuti preko Marija Baslera. "Bavarci" su imali sve u svojim rukama, a onda šok u dvije minute. Prvo je Tedi Šeringem dao go u 91., da bi onda Ole Gunar Solskjer u 93. pogodio za veliki preokret "Crvenih đavola".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana