Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo

Srna
Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Član Džiju-džicu kluba “Slavija” Lazar Matić izabran je večeras za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu, a Karate klub “Slavija” za najuspješniji sportski kolektiv.

Drugo mjesto pripalo je karatistkinji Marini Kurteš iz Karate kluba “Slavija”, dok je treći bio džudista Vuk Divljan iz Džudo kluba “Randori”.

Matić je rekao novinarima da je ove godine ostvario najbolje rezultate u karijeri kada je postao evropski i svjetski viceprvak.

“Postao sam i dvostruki prvak Balkana, a osvojio sam Evropski kup, kao i Jadransku ligu drugi put ekipno”, istakao je Matić.

Drugoplasirana, Marina Kurteš koja je ove godine bila bronzana na Evropskom prvenstvu u karateu, istakla je da sportisti iz Istočnog Novog Sarajeva nisu uspješni samo u borilačkim, već i u svim ostalim sportovima.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić naglasio je da opština izdvaja veliki iznos sredstava za sportske klubove ali da to nije dovoljno, te naglasio da je potrebno animirati institucije i privatni sektor da se više posvete sportu.

On je dodao da opština, pored sportskih klubova, ulaže i u sportsku infrastrukturu, te je najavio projekat izgradnje otvorenog i zatvorenog bazena u Istočnom Novom Sarajevu.

Titula najuspješnijeg trenera za 2022. godinu pripala je Goranu Popoviću iz Fudbalskog kluba “Slavija”, dok je najuspješniji sportski radnik Vladimir Šaraba iz Košarkaškog kluba “Slavija”.

Najperspektivniji sportisti opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu su Aleksa Šehovac, Stefan Pejičić, Luka Bozalo, Jovana Lalović, Tamara Kenjić, Mirka Golijanin, Anja Žrdale, Uroš Bojanić, Lazar Radulović, Dunja Jovičić, Vojin Lalović, Ana Škiljević, Stefan Škiljević, Sergej Kovačević, Nikola Ikić, Miloš Vukajlović, Dunja Pejušić i Luka Radović.

Priznanja za najuspješnije sportiste po granama sporta primili su Matija Šehovac - košarka, Igor Beribaka - rukomet, Gala Košarac - odbojka, Ana Kenjić - atletika, Ana Džino - karate, Davor Bujak - džiu džica, Nikolaj Radulović - kik boks, Lazar Ždrale i Srđan Pandurević - džudo, Momir Ašonja - šah, Isidora Erić - mačevanje, Vuk Kubura - skijanje i Bojan Mališ - karling.

Priznanje “Goran Ivanković” za poseban doprinos razvoju sporta dobio je Slavenko Curović iz Džudo kluba “Randori”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana