Lazar Koprivica za “Glas”: Jedva čekam da zaigram za Modriču

Dejan Kondić
Lazar Koprivica za “Glas”: Jedva čekam da zaigram za Modriču

MODRIČA - Bomba prelaznog roka eksplodirala je u Modriči. Možda i najzvučnije ime odbojkaške pijace završilo je u redovima šampiona BiH iz 2006. godine. Iskusni primač servisa Lazar Koprivica (32) pojačao je “žuto-plavu” četu.

Nešto veliko sprema se u Modriči. Nakon Ilije Katića, dolazak nekadašnjeg mladog i A reprezentativca Srbije samo je početak stvaranja ekipe koja bi imala potencijal da uzdrma i vodeću četvorku, poručuju iz grada odbojke. Iskusni Koprivica bi, zajedno sa Katićem, trebalo večeras od 18 časova (dva sata kasnije Borac dočekuje sarajevsku Bosnu) da debituje za Modričane, na domaćem terenu protiv Bosne iz Kalesije, u meču drugog kola Premijer lige. Koprivica za “Glas Srpske” priznaje da ima i malu tremu.

- Iskreno, moj plan je bio inostranstvo pošto sam prošle godine bio u Nici. Neke ponude sam i odbio, a Modriča se pojavila kao super opcija, jer smo se dogovorili na taj neki “otvoreni ugovor”, dok se meni ne pojavi nova opcija za inostranstvo. A ako se to ne desi, onda se može dogovarati i za dalje. Ljudi iz kluba su kontaktirali sa mnom i svi su stvarno divni. Saigrači su me takođe sjajno primili, presrećan sam. Dogovor je takav da ću dan, dva pred utakmice dolaziti i raditi sa ekipom i odigrati utakmicu. U Beogradu svakako treniram sa Crvenom zvezdom, održavam formu. Iskreno, imam i neku vrstu treme pred večerašnju utakmicu, jer su ovde i očekivanja velika od mene, ali i sam dosta očekujem, lično, od sebe. Premijer ligu BiH znam samo iz priče, Modričanin Aleksandar Okolić mi je dobar prijatelj, Tepić, koji je igrao ovde pre dvadesetak godina, isto tako. Iskreno, jedva čekam da zaigram - rekao je Koprivica.

Lazar je igrački stasao u Crvenoj zvezdi, gdje je bio i kapiten. Jedan je od najtrofejnijih igrača u istoriji beogradskog kluba sa čak 11 osvojenih trofeja, od toga četiri titule prvaka države, isto toliko puta je osvajao i Superkup Srbije, dok u Kupu Srbije ima jedan trofej manje.

- Period proveden u Zvezdi, pogotovo od te neke 2011. do 2015. godine, gde smo sa klupe bili predvođeni prvo Željkom Bulatovićem pa Duškom Nikolićem, nikad neću zaboraviti. Bili smo stvarno dominantni i imali smo sjajnu generaciju. To je bila lepa odskočna daska za kasniju internacionalnu karijeru - istakao je Koprivica.

Poslije rastanka sa “crveno-bijelima” Koprivica je igrao u Francuskoj, Rumuniji, Grčkoj, Italiji i na Kipru. Najljepše uspomene ga vežu za Nicu, posljednju inostranu destinaciju, ali i Padovu, sa kojom je svojevremeno zauzeo peto mjesto u najjačoj ligi na svijetu.

- Nezaboravnu sezonu sam proveo u Padovi. To je jedan potpuno drugačiji nivo od svega prethodno što sam video u odbojci, svetski krem. Lepo je bilo i sa privatne strane, bilo nas je petorica, od dvanaestorice, koji smo pričali srpski, između ostalih Dragan Travica, naš Italijan. Sjajno smo sarađivali, peta pozicija koju smo osvojili bila je iznad svih očekivanja. To mi je bila možda i najlepša godina u karijeri. Poslednje inostrano iskustvo, Nica, isto je bilo za pamćenje. Francuska liga je neverovatno ujednačena, nema favorita. Cilj kluba je bio opstanak, mi smo to lako ostvarili - naglasio je Koprivica.

Pouzdani primač u Srbiji je igrao još i za kragujevački Radnički, te Partizan, u kojem je takođe nosio kapitensku traku.

- Meni je bila želja da bar jednu sezonu odigram u Partizanu, ili bar da završim karijeru među “crno-belima”, jer je to klub za koji navijam. Bojan Janić me je privukao da dođem u Humsku, gde sam proveo dve godine. Prve sezone smo završili kao drugoplasirani regularni deo prvenstva. Korona je prekinula plej-of, a u drugoj smo u finalu plej-ofa poraženi od Vojvodine, koja je bila stvarno bolja - zaključio je Koprivica.

Brazil

Koprivica je bilježio značajne rezultate i sa mlađim selekcijama Srbije. Sa juniorskom reprezentacijom ima evropsku i svjetsku bronzu, dok je sa selekcijom do 23 godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2013. godine.

- To je generacija 1991. godište i mlađi, 2009. godine smo bili evropski vicešampioni, iste godine smo bili i svetski šampioni, kada smo pobedili Iran u finalu. Dve godine kasnije osvojili smo bronzu na EP i SP. Te 2013. godine u finalu SP, nažalost, u poslednjoj utakmici naše generacije u mlađim kategorijama, poraženi smo od domaćina Brazila sa 3:2. Vrlo dobro se sećam tog meča, u petom setu oni su na 3:2 napravili brejk i poveli sa 4:2. Do kraja seta igralo se poen za poen i slavili su sa 15:13 u tom taj-brejku. Bilo nam je baš teško - rekao je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana