Kuvalja: Vučić i Dodik zaslužni za Svesrpski sabor

D.K.
Foto: G.S.

SOMBOR – Prvi čovjek trke „Beograd Banjaluka“ Vladimir Kuvalja prisustvovao je otvaranju 63. izdanja međunarodne bicilističke „Trke kroz Srbiju“.

On se zajedno sa Danom Bastom, pokrajinskim sekretarom za sport, gradonačelnikom Sombora Antonijom Ratkovićem i predsjednikom Bikcilističkog saveza Srbije Dušanom Gojićem obratio na otvaranju trke. 

Kuvalja je poručio da Srbija i Srpska nikada nisu bolje i intenzivnije sarađivali, prije svega zahvaljujući predsjednicima Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, ali i svima onima koji svakodnevno čuvaju i grade tu saradnju kroz razne oblasti, a jedan od najboljih primjera je i trka „Beograd Banjaluka“, kao i „Trka kroz Srbiju“, koja je, dok je Kuvalja bio na njenom čelu, startovala iz Istočnog Sarajeva. 

Aktuelni prvi čovjek srpskog saveza Dušan Gojić i predsjednik BS Vojvodine Ivan Arpaš su zadovoljni saradnjom sa Kuvaljom i naveli su da će podržati svaki vid saradnje sa Republikom Srpskom. 

- Svesrpski sabor je osnova saradnje, ali mi smo jedan narod sa zajedničkim ciljem. Dokaz za našu bratsku ljubav nije niti jedan papir, ali napori koje su uložili naši predsjednici Dodik i Vučić da ta saradnja bude još čvršća i intenzivnija rezultirala je organizacijom Svesrpskog sabora i rušenjem svih granica izmedju Srbije i Srpske - naglasio je Kuvalja.  

Kuvalja se zahvalio gradonačelniku Sombora, gospodinu Antoniju Ratkoviću, koji je bio domaćin ovog dogadjaja.

Čelni čovjek BS Republike Srpske je ukazao da Srbija mora biti ponosna na ljude poput gradonačelnika Sombora i pokrajinskog sekretara za sport, ljude koji razumiju potrebe naroda i važnost saradnje Srbije i Srpske. 

„Trka kroz Srbiju“ krenula je iz Sombora u svojoj prvoj etapi i završava se u Novom Sadu, gdje će se Kuvalja sastati sa Ognjenom Cvjetičaninom, sekretarom u Ministarstvu sporta Srbije, odnosno nekadašnjim prvim čovjekom sporta grada Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana