Kuvalja: Rusi zovu sportiste iz Srpske na Igre prijateljstva

GS
Foto: GS

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja sastao se u ruskom Permu tokom Međunarodnog foruma sporta sa Olegom Maticinom, te prvim čovjekom Olimpijskog komiteta ove zemlje Stanislavom Podznjakovim.

Tom prilikom zaključili su da bi sportisti iz Republike Srpske u narednom periodu mogli da učestvuju na Igrama prijateljstva i to pod zastavom Srpske. Igre prijateljstva biće održane od 15. do 29. septembra naredne godine, a biće svojevrstan pandan Olimpijskim igrama na kojima ruski sportisti, prema aktuelnim odlukama, ne mogu da učestvuju zbog rata u Ukrajini.

"Oni su iskazali želju da upravo nastupimo kao Republika Srpska i da ce im biti čast da našu zastavu podignu visoko. Smatram da je ovo veliki korak i da je upravo sport prilika da našu republiku predstavimo na najbolji mogući način", rekao je Kuvalja.

Da podsjetimo, on je prošle godine prvi put bio učesnik jednog od najvećih sportskih foruma na svijetu, a poziv je dobio nakon što je prilikom Svjetskog prvenstva u biciklizmu za amatere održanom u Istočnom Sarajevu pustio himnu Rusije u čast pobjednice jedne od trka, iako je ona bila zabranjena u međunarodnim okvirima.

"Pozdnjakov je izrazio želju i volju da pomogne razvoju sporta Republike Srpske, a ja ću po povratku o svemu izvijestiti predstavnike naših institucija i Ministarstva porodice, omladine i sporta, te prepustiti nastavak pregovora upravo njima i sportskim savezima", rekao je Kuvalja.

Na forumu u Permu juče je govorio i prvi čovjek Rusije Vladimir Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana