Kurtešova nastavila sjajan niz uspjeha: Srebro zlatnog sjaja

D.D.
Kurtešova nastavila sjajan niz uspjeha: Srebro zlatnog sjaja

ISTOČNO SARAJEVO - Karatistkinja Slavije Marina Kurteš osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u Veneciji i tako nastavila niz uspjeha.

Mlada takmičarka je još jednom pokazala da je pred njom sjajna budućnost. Kurtešova je u kategoriji do 68 kilograma imala veoma težak žrijeb, ali je dokazala kvalitet. Ostvarila je pet pobjeda do finala, a onda zaustavljena od aktuelne svjetske šampionke Talije Sombe.

- Od početka avgusta su trajale pripreme za Svjetsko prvenstvo, tako da sam bila potpuno spremna. Imala sam nastup u Salcburgu u seniorskoj konkurenciji i iako sam poražena u drugom kolu nisam psihički pala. Nadala sam se medalji iako je konkurencija bila sjajna, čak 55 takmičarki i imala sam težak žrijeb. Na putu do finala imala sam afričku šampionku Majar Teonelabdin iz Egipta i vicešampionku svijeta Anu Pio Desiderio. Sve su to bili teški mečevi u kojima smo slavili sa poenom razlike. U finalu je presudilo iskustvo. Imala sam prednost 13 sekundi prije kraja. Francuskinja Sombe ima više iskustva na velikim takmičenjima, član je seniorske reprezentacije i to je pokazala. Ipak, veoma sam zadovoljna. Presrećna sam zbog srebra i ovo će mi biti dodatni motiv za nastavak karijere - istakla je Marina Kurteš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana