Kurt Zuma će čistiti kanale i ulice Londona zbog šutiranja mačke

GS
Foto: Agencije

Osvajač Lige šampiona i dvostruki prvak Engleske Kurt Zuma neće moći izbjeći kaznu za šutiranje mačke i moraće odraditi 180 sati društveno-korisnog rada.

Kurt Zuma, fudbaler vrijedan 30 miliona funti i današnji član Vest Hama, zgrozio je javnost nakon što je na društvene mreže objavio snimak u kojem se vidi kako šutira svoju mačku. Video je snimao njegov brat.

Obojica članova porodice su osuđeni na društveno-korisni rad, ali se očekivalo da će izbjeći kaznu nakon što se to dogodilo svima tokom pandemije virusa korona koji su radili od kuće.

No, San prenosi kako je kazna za Zumu potvrđena i on će s bratom morati da izvrši 180 sati društveno-korisnog rada na ulicama Londona.

Tako će prolaznici moći vidjeti kako Zuma čisti ulicu, što je neobično za fudbalera  koji ima višemilionsku platu. Čišćenje ulice uključuje odvoz smeća, prikupljanje otpadaka lopatom, održavanje travnjaka i čišćenje grafita.

"Ovo bi trebao biti veliki poziv za buđenje svima koji smatraju da će vas tretirati drugačije ako ste popularni u javnosti. Ako treba neko čistiti kanale, onda je on samo kriv za to. Čini se da slavne osobe imaju bolji tretman od ostalih, ali ovoga puta se to neće dogoditi", poručio je neimenovani izvor za San koji je učestvovao u donošenju odluke, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana