Kuriozitet “Fudbal frendsa”: Zvezdin doktor zaštitno lice

Srna
Kuriozitet “Fudbal frendsa”: Zvezdin doktor zaštitno lice

FOČA - Za 16 godina postojanja “Fudbal frendsa” u Foči su se izmijenjale generacije mladih igrača Crvene zvezde, a među njima jedini stalni član je doktor Ratko Todorović, za kojeg se može reći da je zaštitno lice ovog turnira.

Ovaj sedamdesetogodišnji pukovnik u penziji, koji je radni vijek proveo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, nije preskočio nijedan “Fudbal frends”, od prvog 2005. do ovogodišnjeg, koji je održan proteklog vikenda.

- Bio mi je ovo 16. dolazak na turnir u Foču, koji je za mene jedan od najljepših međunarodnih turnira, na kojem su učestvovale mnoge evropske ekipe, među njima i Njukasl. Trebao sam da budem u Moskvi sa prvim ženskim timom Crvene zvezde, međutim, izabrao sam Foču, jer je volim, volim ove ljude ovdje - rekao je Todorović.

Omiljeni gost “Fudbal frendsa” kaže da su na terenu u Foči igrali brojni, kasnije će se ispostaviti, vrhunski fudbaleri.

- Među njima su bili Luka Jović, Dejan Joveljić, Marko Grujić, Mijat Gaćinović i mnogi drugi koji danas igraju u poznatim evropskim klubovima - istakao je Todorović.

Mnogo ga je obradovalo izdavanje monografije o prvih 15 godina turnira, autora Zorana Avramovića.

Todorović je predsjednik Ljekarske komisije FK Crvena zvezda, ljekar prvog ženskog tima već 12 godina i ljekar Zvezdinih veterana, a sa omladincima je na turnirima i pripremama, po potrebi i na ligaškim utakmicama. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana