Kup Republike Srpske: Kozara i Rudar osvojili pehar

G.S.
Kup Republike Srpske: Kozara i Rudar osvojili pehar

BANjALUKA - Kuglašice Kozare i kuglaši Rudar Prijedora osvojili su Kup Republike Srpske i tako došli do trofeja u ovom takmičenju.

Kuglašice iz Gradiške koje je predvodila Tatjana Zlojutro koja je bila najbolja u ekipi sa oborenih 548 čunjeva bile su najbolje na finalnom turniru koji je održan  u Banjaluci. Ovom titulom ŽKK Kozara iz Gradiške se okitila treći put.

Drugo mjesto osvojila je ekipa ŽKK Vrbas koja je ostvarila cifru od 2.945 čunjeva, a najbolja igračica iz redova Vrbasa koji ima jednu titulu osvajača Kupa bila je Edina Kovačević koja je oborila 551 čunj, što je ujedno i najbolji rezultat. Treće mjesto osvojila je ekipa Kastela koja je imala 15 čunjeva manje od drugoplasiranog Vrbasa.

U muškoj konkurenciji bilo je takođe veoma uzbudljivo, a na kraju trofej je pripao kuglašima Rudar Prijedora. Oni su na finalnom turniru oborili 3.538 čunjeva.

Prijedorčani su se po prvi put okitili zlatom u ovom takmičenju, a iza njih dva čunja bila je ekipa KK Ada koja je prošlogodišnji osvajač ovog trofeja. Treće mjesto pripalo je ekipi Kozare sa 3.512 oborenih drva dok je četvrta bila ekipa Rada iz Brčkog. Oni su na kraju oborili 3.427 čunjeva.

Ekipe Rudara i Ade su se plasirale na finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine, a odmjeriće snage sa Posušjem odnosno Slobodom.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana