Kup Republike Srpske: Borac odbranio trofej

M.Z.
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Košarkaši Borca odbranili su trofej pobjednika Kupa Republike Srpske nakon što su u finalnom odmjeravanju snaga 30. jubilarnog izdanja nadigrali Budućnost BN rezultatom 71:65.

Ovim peharom Banjalučani su stekli pravo da drugu godinu zaredom nastupe na završnom turniru Kupa BiH "Mirza Delibašić" koji će narednog vikenda biti održan u Sarajevu.

Polufinalisti su već poznati pa će u subotu od 17 časova igrati Borac - Igokea (koja brani titulu) dok će se od 20 sati sastati domaćin Bosna i Široki.

S druge strane Budućnost nije uspjela da dođe do svog prvog pehara u Kupu i kompletira trofeje jer je prošle sezone prvi put postala šampion Srpske.

Borac je bolje otvorio utakmicu i nakon tri minuta vodio sa 8:2, da bi potom Bijeljinci uzvratili serijom 8:1, uglavnom preko Vojina Ilića te stigli do prednosti10:9.

Prednost na stranu "crveno-plavih" vratio je trojkom Boris Dragojević što je bio prvi pogođen šut van linije 6,75 metara iz četiri pokušaja.

Tokom prvih deset minuta igralo se koš za koš i nijedna ekipa nije uspijevala da stekne rezultatsku prednost.

Iako je Borac gubio na samom početku druge četvrtine, vrlo brzo je vratio prednost koja je rasla iz minuta u minut.

Banjalučanima je proradio šut za tri poena, u kojem je prednjačio Džeron Martin sa tri pogođene trojke.

Prednost od deset poena Borac je stekao u posljednjem minutu drugog perioda kada je jan Rebec pogoidio trojku sa deset metara, a u posljednjim sekundama Amsal Delalić bio precizan za velikih plus 12, što je bila najveća prednost do tada.

Drugo poluvrijeme donijelo je agresivniju odbranu ekipe iz Bijeljine koja je serijom 10:0 prišla Banjalučanima na samo četiri poena zaostatka (40:36), a što je prekinuo Aleksandar Langović.

Domaćeg tima kao da nije bilo na parketu koji se i dalje oslanjao na šut iz daljine, ali ih je on izdao u ovom periodu.

Izabranici trenera Josipa Pandže lagano su topili prednost domaćeg tima te u 27. minutu prišli na poena zaostatka (42:41), da bi trojkom Milivoja Božovića poveli sa 46:44.

Uzvatio mu je Vuk Bošković pa su domaći pred posljednjih deset minuta imali samo poen prednosti. Sa dvije trojke puleni Zorana Kašćelana otvorili su posljednji period i u njemu imali kontrolu igre i rezultata.

Trudili su se gosti da stignu, uvijek bili blizu, ali nisu uspjeli dok je odlučujuću trojku na 23 sekunde prije kraja pogodio Amsal Delalić za 70:65, što su domaći sačuvali do kraja.

 

BORAC 71 BUDUĆNOST 65 (14:14, 24:12, 9:20, 24:19)

Dvorana: "Borik" u Banjaluci.

Gledalaca: 400 Sudije: Bojan Jovanić, Goran Stojančević, Danijel Papaz.

BORAC: Džeron 14, Langović 13, Lakić, Rebec 3, Tanasković 15, Dragojević 6, Gavrić 2, Simić 5, Bošković 3, Delalić 10, Reljić. Trener: Zoran Kašćelan.

BUDUĆNOST: Zahiragić 2, Dedajić, Ilić 14, Božović 21, Džafić 4, Jovanović 10, Gutalj, Peljto 11, Erkić 2, Sikiraš 1, Pirgić, Kajmaković. Trener: Josip Pandža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana